Onder andere in het gehucht Elbeek in Halle staan al verschillende windturbines.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder andere in het gehucht Elbeek in Halle staan al verschillende windturbines. © Bart Kerckhoven

Studie voorziet enkel nog windturbines aan rand van Pajottenland. In Halle is niet iedereen enthousiast: “Wij krijgen de windmolens en het Pajottenland het extra groen”

HalleAls we in het Pajottenland in 2040 energieneutraal willen leven, dan zullen er een pak nieuwe windturbines gebouwd moeten worden. Een deel van die windmolens kunnen volgens een nieuwe studie voorzien worden in Halle. “De skyline van Halle zal gedomineerd worden door windturbines”, waarschuwt oppositiepartij N-VA. Schepen Marijke Ceunen (Groen) benadrukt dat er nog niets beslist is.

 1. Lambikstoempers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweekend
  Zennevallei

  Lambik­stoem­pers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweek­end

  Bierliefhebbers die graag nieuw bieren willen ontdekken en proeven kunnen op zaterdag 27 en zondag 28 augustus terecht op het 21ste Bierweekend van De Lambikstoempers in Alsemberg. De bierproeversvereniging zal er meer dan honderd verschillende bieren serveren. Bezoekers kunnen het lekkers proeven in glaasjes van 15 centiliter. De Lambikstoempers beloven zoals elk jaar opnieuw enkele ‘speciallekes’. Dit keer staan de Brusselse bieren centraal. De organisatoren houden ook opnieuw de Biertombola zodat wie wint naar huis gaat met een mooie bierprijs. En terwijl mama en papa de bieren degusteren kunnen kinderen meedoen aan een grote kleurwedstrijd of zich uitleven op het springkasteel. Het Bierweekend vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 14 uur tot middernacht en op zondag 28 augustus van 14 uur tot 20 uur in het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg. Alle info op deze link.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.