Johnny Sterck en dochter Lien Sterck in het Streekproductencentrum in Halle.
Volledig scherm
Johnny Sterck en dochter Lien Sterck in het Streekproductencentrum in Halle. © rv

Streekproductencentrum gaat ‘Zonneboeren’: “Investeerders krijgen in ruil smakelijke streekproducten”

HalleDe familie Sterck, uitbater van het Streekproductencentrum in Halle, produceert binnenkort ook ‘streekstroom’ en daar kunnen ook de klanten mee in investeren.

 1. Ambtenaren krijgen versterking om waslijst aan bouwmisdrijven te onderzoeken: “We lossen het beter zelf op dan te wachten op het gerecht”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Ambtenaren krijgen verster­king om waslijst aan bouwmis­drij­ven te onderzoe­ken: “We lossen het beter zelf op dan te wachten op het gerecht”

  De voortuin vol klinkers leggen of een boom kappen zonder vergunning? Voortaan zal je de ambtenaren niet meer kunnen afschepen wanneer je betrapt wordt in Sint-Genesius-Rode. Schepen Philippe De Vleeschouwer (IC-GB) is het beu dat alle tijd en energie in die dossiers kruipt en dus komt er versterking van buitenaf.
 2. Smaakthalte Brabant laat proeven van lekkers in Halle

  Smaakthal­te Brabant laat proeven van lekkers in Halle

  Lekkerbekken blokkeren best al 11 september in hun agenda. Toerisme Vlaams-Brabant en de toeristische dienst Visit Halle organiseren een streekproductenmarkt. ‘Smaakhalte Brabant’ op het Joseph Possozplein in Halle vindt plaats op zondag 11 september van 11 uur tot 18 uur. Toeristen en inwoners kunnen deze dag kennis maken met de streekproducten van Vlaams-Brabant. Proeven staat centraal en er zal ook de mogelijkheid zijn om de producten aan te kopen. De markt is gratis toegankelijk voor iedereen. Stad Halle organiseert demarkt in samenwerking met en de steun van Straffe Streek.
 3. Stapje dichter bij inclusieve speeltuin op Stroppen
  Halle

  Stapje dichter bij inclusieve speeltuin op Stroppen

  De inclusieve speeltuin in de wijk Stroppen in Halle komt een stap dichterbij. In zo’n speeltuin staan toestellen waar ook kinderen met een beperking op kunnen spelen. De gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en de vzw Jeugdcentrum Stroppen goed waardoor de organisatie een toelage krijgt om inclusieve speeltoestellen aan te kopen. De vzw is erfpachthouder op de locatie. Het stadsbestuur zal 40.000 euro uitbetalen aan het jeugdcentrum. De stad zal ook de keuringen voor haar rekening nemen. Enkel de eerste keuring bij plaatsing zal gefinancieerd worden door de vzw. De plaatsing van de inclusieve toestellen was opgenomen in de meerjarenplanning.