Twee nieuwe partytenten van de Stroppenconcerten werden meters hoog in de bomen geblazen tijdens de storm.
Volledig scherm
Twee nieuwe partytenten van de Stroppenconcerten werden meters hoog in de bomen geblazen tijdens de storm. © Mozkito

STORMSCHADE. Tenten van Stroppenconcerten meters hoog in de bomen geblazen (maar optreden maandag vindt zeker plaats)

 1. Omstreden plannen aanbouw Historisch Stadhuis worden bijgestuurd: “Maar wat we ook doen... Het zal impact hebben op het Possozplein”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Omstreden plannen aanbouw Historisch Stadhuis worden bijge­stuurd: “Maar wat we ook doen... Het zal impact hebben op het Possoz­plein”

  De omstreden plannen voor de aanbouw aan het Historisch Stadhuis worden bijgestuurd. Onder andere gemeenteraadslid Yves Demanet (Halle2019) heeft heel wat kritiek op de geplande bombastische bijbouw op het Possozplein. Ook het schepencollege is niet tevreden over het ontwerp. De architecten leggen binnen enkele weken al een nieuw voorstel voor aan het schepencollege. “We verliezen tijd door deze aanpassingen, maar zo kunnen we de beste keuze maken”, zegt schepen van Patrimonium Pieter Busselot (CD&V).
 2. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 3. Anthony B. openhartig na zoveelste rechtszaak: “De zaak-Priscilla zal me altijd blijven achtervolgen. Elke avond voor ik ga slapen zie ik haar gezicht”
  PREMIUM
  Halle/Beersel

  Anthony B. openhartig na zoveelste rechtszaak: “De zaak-Priscilla zal me altijd blijven achtervol­gen. Elke avond voor ik ga slapen zie ik haar gezicht”

  Anthony B. (24) uit Huizingen is alweer voor de Brusselse strafrechter moeten verschijnen voor verschillende incidenten. Niet alleen brak hij in in verschillende garageboxen, maar ook ging hij volledig door het lint toen de politie hem arresteerde nadat hij met een wapen had staan zwaaien bij een burenruzie. “In jullie blauwe pakje doen jullie wel fars, maar in de privésfeer slaag ik al jullie tanden uit jullie bek, indien nodig voor de ogen van jullie vrouw en kinderen”, klonk het tegen de agenten. In de rechtszaal werd B. opvallend openhartig, hij vertelde de rechter over de gevolgen van de zaak-Priscilla op zijn leven.