Enkele van de mama's die de steunactie voor de familie van Mohammed (44) en Bebeto (6) (rechts op de foto) organiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele van de mama's die de steunactie voor de familie van Mohammed (44) en Bebeto (6) (rechts op de foto) organiseren. © Bart Kerckhoven/RV

Steunactie voor familie van Bebeto (6) en Mohammed (44) die leven lieten in 'vijverdrama': “Zo nemen we een stukje van hun zorgen weg”

HalleEen tiental mama’s startten een steunactie voor de gezinnen van Mohammed (44) en Bebeto (6) die eind oktober stierven bij het dramatische ongeval aan een vijver in Halle. Ze willen de vrouw van Mohammed en de mama van Bebeto helpen om de draad weer op te pikken. “Het ongeval bracht ons dichter bij elkaar”, klinkt het. “Die verbondenheid is tegelijk de boodschap van onze actie.”

 1. Lambikstoempers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweekend
  Zennevallei

  Lambik­stoem­pers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweek­end

  Bierliefhebbers die graag nieuw bieren willen ontdekken en proeven kunnen op zaterdag 27 en zondag 28 augustus terecht op het 21ste Bierweekend van De Lambikstoempers in Alsemberg. De bierproeversvereniging zal er meer dan honderd verschillende bieren serveren. Bezoekers kunnen het lekkers proeven in glaasjes van 15 centiliter. De Lambikstoempers beloven zoals elk jaar opnieuw enkele ‘speciallekes’. Dit keer staan de Brusselse bieren centraal. De organisatoren houden ook opnieuw de Biertombola zodat wie wint naar huis gaat met een mooie bierprijs. En terwijl mama en papa de bieren degusteren kunnen kinderen meedoen aan een grote kleurwedstrijd of zich uitleven op het springkasteel. Het Bierweekend vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 14 uur tot middernacht en op zondag 28 augustus van 14 uur tot 20 uur in het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg. Alle info op deze link.
 2. Digitaal buurtnetwerk Hoplr bereikt derde van Halse huishoudens
  Halle

  Digitaal buurtnet­werk Hoplr bereikt derde van Halse huishou­dens

  Het digitale buurtnetwerk Hoplr is twee jaar actief in Halle. Het stadsbestuur geeft ter gelegenheid van die verjaardag enkele cijfers mee. In Halle zijn er met Buizingen, Sint-Rochus, Lembeek Oost, Don Bosco - Stroppen, Hondzocht - Lembeek West, Halle Centrum, Essenbeek, Wolvendries – Grote Weide en Breedhout negen Hoplr-buurten actief. “Momenteel maken zo’n 5.300 (omgerekend 30 procent) Halse huishoudens gebruik van de diensten van Hoplr via www.hoplr.com/stad/halle”, klinkt het. “In totaal plaatsten ze hier de afgelopen twee jaar 12.735 berichten en 80.025 reacties. Bovendien hebben zich maar liefst 202 Hallenaren aangemeld via de burenhulpfunctie van Hoplr voor vrijwilligerswerk.”