De Vlaamse Waterweg start in de lente van 2022 met de kapping van een eerste reeks populieren langs het Kanaal Brussel-Charleroi in Halle. De bomen zijn al gemarkeerd en dat lokte opnieuw protest uit.
Volledig scherm
De Vlaamse Waterweg start in de lente van 2022 met de kapping van een eerste reeks populieren langs het Kanaal Brussel-Charleroi in Halle. De bomen zijn al gemarkeerd en dat lokte opnieuw protest uit. © Bart Kerckhoven

Stadszicht langs kanaal verandert voorgoed volgend jaar en daar is niet iedereen in Halle blij mee: “Waardevol landschap gaat verloren”

HalleDe Vlaamse Waterweg start in de lente van 2022 met de kapping van een eerste reeks populieren langs het Kanaal Brussel-Charleroi. De bomen zijn al gemarkeerd en dat lokte opnieuw protest uit omdat de bomen deel uitmaken van een mooi stadzicht.

 1. In de ban van de Zenne: sprookjesachtig genieten van fauna en flora aan de oevers rond Halle
  PREMIUM

  In de ban van de Zenne: sprookjes­ach­tig genieten van fauna en flora aan de oevers rond Halle

  Doorkruis deze zomer samen met ons het hart van de provincie Vlaams-Brabant langs de oevers van de Zenne . We starten in Lembeek, waar de rivier Vlaams-Brabant binnen stroomt, volgen haar door Brussel, waar ze onder de grond duikt, om later bovengronds verder te stromen van Vilvoorde tot Zemst. Daar verlaat ze onze provincie. We volgen de kronkelende rivier door industriezones, pittoreske dorpjes en steden en slaan een babbel met wie ons pad kruist. We beginnen onze route vandaag ten zuide van Brussel, in het park van het Kasteel van Lembeek.
 1. Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Brussel en de Rand en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen mooie kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.
 2. Sterke Steven Dillien aan de basis van 5-3-zege tegen Azerbeidzjan: “Tumultueus einde doet niets af aan onze verdiensten”
  Futsal Rode Duivels

  Sterke Steven Dillien aan de basis van 5-3-zege tegen Azerbeid­zjan: “Tumultueus einde doet niets af aan onze verdien­sten”

  De vriendschappelijke interland tussen België en Azerbeidzjan kende een hoogst ongewone ontknoping. Op tweeëndertig seconden van het einde van de match weigerden de Azeri’s bij een 5-3-stand nog verder te spelen. Dit merkwaardig slot mag niet doen vergeten dat de Rode Duivels een sterke partij speelden. Steven Dillien was een van de smaakmakers.