De wateroverlast in Essenbeek, een gehucht van Halle, zette heel wat kwaad bloed bij de bewoners van de Kasteelstraat.
Volledig scherm
De wateroverlast in Essenbeek, een gehucht van Halle, zette heel wat kwaad bloed bij de bewoners van de Kasteelstraat. © rv

Stadsbestuur reageert op kritiek uit Essenbeek: “Natste zomer ooit is jammer genoeg ook in Halle voelbaar”

Halle“De rioleringen in Essenbeek zijn volgens de richtlijnen onderhouden.” Het stadsbestuur van Halle vindt de felle kritiek van bewoners en oppositiepartij N-VA eerder deze week dan ook onterecht. “De riolering kan gewoon de uitzonderlijke hoeveelheden neerslag net meer afvoeren”, zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (Vooruit).

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Drie keer prijs op één zomer. Hoe houden we het in Halle droog tijdens hevige buien? “Bufferbekkens alleen zijn onvoldoende in strijd tegen water”
  PREMIUM

  Drie keer prijs op één zomer. Hoe houden we het in Halle droog tijdens hevige buien? “Bufferbek­kens alleen zijn onvoldoen­de in strijd tegen water”

  Wateroverlast is in Halle van alle tijden maar het is lang geleden dat inwoners drie keer op één zomer het water door de straten zien stromen. Zaterdagavond trokken we opnieuw de laarzen aan. “Met bufferbekkens alleen houden we het water niet meer tegen”, zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (Vooruit). Het stadsbestuur denkt aan andere maatregelen en daarbij wordt ook over de Waalse grens gekeken.