De monitoren van speelplein Joepie amuseren zich elke dag gemiddeld met 180 kinderen op het speelplein.
Volledig scherm
De monitoren van speelplein Joepie amuseren zich elke dag gemiddeld met 180 kinderen op het speelplein. © rv

Speelpleinzomer in Halle halverwege: Joepie lokt dagelijks gemiddeld 180 kinderen

De speelpleinzomer is in Halle halverwege en het speelplein Joepie is de voorbije weken enorm populair geweest. “We hebben de eerste weken gemiddeld 180 kinderen per dag mogen ontvangen”, zegt schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V). 

 1. Geert De Poorter gunt ons unieke blik achter de schermen van restauratie Villa Servais: “Zelfs dakgoten worden exacte replica’s van de eerste exemplaren”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Geert De Poorter gunt ons unieke blik achter de schermen van restaura­tie Villa Servais: “Zelfs dakgoten worden exacte replica’s van de eerste exemplaren”

  De Villa Servais in Halle schittert binnen enkele jaren opnieuw zoals 170 jaar geleden. Geert De Poorter nam ons vorige week mee voor een exclusieve blik achter de schermen van de restauratie van ‘het mooiste monument van Halle’. De werken aan de riante woonst van cellist Adrien François Servais startten uiteindelijk na 3,5 jaar voorbereiding. “We blijven trouw aan het origineel”, vertelt Geert. “Zelfs de goten worden waarheidsgetrouwe replica’s dankzij foto’s uit 1907.” Geniet mee van een rondleiding die begon met een prachtig uitzicht over het centrum.
 2. Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”

  Het aantal leerlingen dat fietst naar school is liefst met de helft gedaald de voorbije jaren. De reden? Ze voelen zich onveilig. De bussen van De Lijn zijn wel populair maar moeten vooral stipt rijden. Het zijn een paar van de conclusies van een jarenlange enquête bij zesduizend scholieren in de scholengemeenschap Kardinaal Cardijn. Coördinerend directeur Wim Verdeyen licht er voor ons enkele opvallende zaken uit.
 1. Begeleidster van kinderopvang Okidoki besmet met coronavirus, opvang kan wel geopend blijven
  Halle

  Begeleid­ster van kinderop­vang Okidoki besmet met coronavi­rus, opvang kan wel geopend blijven

  In de buitenschoolse kinderopvang Okidoki werd bij één van de begeleiders een coronabesmetting vastgesteld. De begeleidster en de kinderen waarmee ze nauw contact had werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Na overleg met de preventiearts van het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid, werd beslist dat de kinderopvang wel geopend blijft. Slechts een deel van de kinderen heeft contact gehad met de besmette begeleidster en ook de nodige voorzorgsmaatregelen werden onder de personeelsleden altijd strikt toegepast.