De Soepjuffers blikken tevreden terug op hun elfde ruil- en weggeefbeurs in de Oude Post in Halle.
Volledig scherm
De Soepjuffers blikken tevreden terug op hun elfde ruil- en weggeefbeurs in de Oude Post in Halle. © rv/

Soepjuffers lokken 220 bezoekers naar ruil- en weggeefbeurs

 1. Handelaars Vlezenbeek steunen lokale goede doelen
  Vlezenbeek

  Handelaars Vlezenbeek steunen lokale goede doelen

  De Verenigde Handelaars van Vlezenbeek (VHV) konden voor het eerst in twee jaar opnieuw een Winterhappening organiseren. De Winterhappening is een jaarlijkse activiteit in december die baadt in sfeer en gezelligheid. Het Gemeenteplein wordt hierbij omgetoverd tot het gezelligste plein van het land, waar er heerlijk kan gegeten worden, gedronken en gedanst. De Blaaskapel De Ware Eendracht, Remember en Vocal Entertainment zorgden voor de muzikale omkadering. De opbrengst van de Winterhappening gaat zoals steeds integraal naar het goede doel. Drie lokale Leeuwse goede doelen kunnen rekenen op steun: revalidatieziekenhuis Inkendaal, vzw (T)rots en vzw ’t Snoezelhof. Uiteindelijk kon er 3.000 euro verdeeld worden. “Onze lokale goede doelen zetten zich elke dag in voor zij die het wat moeilijker hebben”, zegt voorzitter Wilfried Van Overstraeten van de VHV. “Als VHV zijn we blij dat we samen met de steun van vele Vlezenbekenaren voor hen mee het verschil kunnen maken met deze gift.”
 2. INTERVIEW. Sterrenslager Hendrik Dierendonck over de uitdagingen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwerijen ligt in specialisatie, ambacht en kwaliteit”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Sterrensla­ger Hendrik Dierendon­ck over de uitdagin­gen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwe­rij­en ligt in specialisa­tie, ambacht en kwaliteit”

  2022 was een echt prijzenjaar voor Hendrik Dierendonck. Met sterrenzaak Carcasse bekleedt hij tegenwoordig de 8e plaats in de ‘Worlds 101 best steakrestaurants’. Van datzelfde restaurant steeg de rating in Gault&Millau van 13,5 naar 14. En in december sleepte de ambachtsman een gouden en zilveren medaille in de wacht op de ‘World Steak Challenge’. Maar ondanks de successen blijft de West-Vlaamse beenhouwer vooral trouw aan zijn principes. We praten met hem over passie, de toekomst van vlees eten en de Brusselse winkels.
 1. Zestig weesgedichten sieren straatbeeld in Halle
  Halle

  Zestig weesgedich­ten sieren straat­beeld in Halle

  In Halle kan je de komende dagen zestig gedichten lezen in het straatbeeld. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. De weesgedichten werden geadopteerd door een raam: met afwasbare verfstiften toverden vrijwilligers van de ‘Schoonschriftbrigade’ poëzie op de ramen van Halse inwoners, winkels en organisaties. Wie dat wil kan zo een poëtische wandeling maken door de Halse straten. Via deze link kan je de route digitaal terug vinden. De gedichten kan je nog tot en met 1 februari lezen.