Morad Bouhlala voor zijn woning in de wijk Vogelweelde in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Morad Bouhlala voor zijn woning in de wijk Vogelweelde in Halle. © Bart Kerckhoven

Sociale huurders verbruiken 39 procent minder energie dankzij renovatie: “Met wat op ons afkomt is winst mooi meegenomen”

Halle185 gezinnen in de sociale woonwijk Vogelweelde in Halle verbruiken tot 39 procent minder energie dankzij een uniek renovatieproject. In volle energiecrisis zijn de resultaten een opsteker voor de huurders. Voor de renovatie hoefden ze niet eens uit hun huis. “Ik merk nu al het verschil op de factuur en in huis”, zegt bewoner Morad Bouhlala.

 1. Fakkeltocht in provinciedomein Huizingen
  Beersel

  Fakkel­tocht in provincie­do­mein Huizingen

  NME Huizingen organiseert een fakkeltocht in het provinciedomein in Huizingen. Verlicht met fakkels wordt een ‘betoverende’ wandeling doorheen het bos georganiseerd. Bij slecht weer kan de activiteit wel worden geannuleerd. Inschrijven is wel verplicht. Er wordt één fakkel per twee personen voorzien. Elke twintig minuten start er een groep, de eerste groep start om 16.30 uur. Alle groepen trekken er op uit onder begeleiding van twee gidsen. Inschrijven kan via nmehuizingen@vlaamsbrabant.be .
 2. Nooit eerder klopten zo veel mensen aan bij laatste pandjeshuis van België. Dit gaat er straks onder de hamer: van parelhalssnoer met 8 briljanten tot beschadigd olieverfschilderij
  PREMIUM
  Brussel

  Nooit eerder klopten zo veel mensen aan bij laatste pandjes­huis van België. Dit gaat er straks onder de hamer: van parelhals­snoer met 8 briljanten tot beschadigd olieverf­schil­de­rij

  Op enkele stappen van het Vossenplein, hartje Marollen, bots je op het statige gebouw van het laatste filiaal van de Berg van Barmhartigheid in ons land. Achter de muren van de financiële instelling liggen honderden olieverfschilderijen, kostbare halssnoeren, maar ook fietsen, oud meubilair en flessen wijn te wachten op hun oude eigenaar. Of een nieuwe. Zo’n 400 jaar na de oprichting, komen meer mensen dan ooit hun waardevolle spullen verpanden in ruil voor een lening. Onze reporter kreeg een blik achter de schermen bij het laatste pandjeshuis van België. “Moeders en vaders laten hun trouwring bij ons achter om hun kinderen te eten te kunnen geven”, aldus operationeel directeur Jan Declerq (58).
 3. Geen Toernee Mondi’alle? Dan zorgen cafébazen wel zelf voor sfeer met eerste kroegentocht: “Enthousiasme om samen iets te doen is groot”
  Halle

  Geen Toernee Mondi’alle? Dan zorgen cafébazen wel zelf voor sfeer met eerste kroegen­tocht: “Enthousi­as­me om samen iets te doen is groot”

  De cafébazen in Halle bieden zaterdag 3 december het perfecte excuus om uren aan de toog te hangen. Zij organiseren voor het eerst samen een kroegentocht. Nu Toernee Mondi’alle niet door gaat vonden ze het hoog tijd om zelf een eigen evenement op de kalender te zetten. “Ik hoop dat die gezellige sfeer van Toernee Mondi’alle zaterdag kan herleven”, blikt cafébaas Bruno Vandierendonck vooruit.
 4. Familie Van Damme viert driedubbel viergeslacht in Lembeek
  Halle

  Familie Van Damme viert driedubbel vierge­slacht in Lembeek

  Bij de familie Van Damme in de Trompstraat in Lembeek werd een drievoudig viergeslacht gevierd en dat is wel uitzonderlijk. Dorien (31) kreeg 10 maanden terug haar dochtertje Elise Vander Vliet. De tweelingzusjes Nele en Anke (29) waren bijna gelijktijdig zwanger. Nele kreeg dochtertje Noor Van Haver (2 maanden) en Anke dochtertje Lia Van Wichelen (1 maand). Katia De Kerf (53) mag zich grootmoeder noemen en Elise Devalck (78) is de fiere overgrootmoeder.