Een scène uit ‘Sinterklaas en het Stoute Virus’ met de pieten en Sinterklaas rond de tafel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een scène uit ‘Sinterklaas en het Stoute Virus’ met de pieten en Sinterklaas rond de tafel. © rv

Sinterklaas blikt kortfilm in als alternatief voor huisbezoekjes: “Zo maken we de kinderen toch nog blij”

HalleSinterklaas kan dit jaar geen huisbezoekjes brengen door het coronavirus en dus trokken sinterklaasvertolker Geert Willemyns uit Halle en zijn kompaan Erik Bosmans naar een kasteel om een kortfilm in te blikken. Als kers op de taart bezorgen ze meer dan honderd kinderen nog een persoonlijke videoboodschap van de sint. “We hebben het werk onderschat”, vertelt Geert. “Tegen de avond zat ik zo in mijn rol dat ik mijn vrouw met een Sinterklaasstem aansprak.”

 1. Landelijke Gilden Pajottenland vragen aandacht voor beter busvervoer: “Aanbod verschuift naar de dichtbevolkte rand rond Brussel”
  Pajottenland

  Landelijke Gilden Pajotten­land vragen aandacht voor beter busvervoer: “Aanbod verschuift naar de dichtbe­volk­te rand rond Brussel”

  Afgelopen zaterdag hebben de Landelijke Gilden uit Herne, Sint-Pieters-Kapelle, Elingen, Oudenaken/Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek 20 panelen ‘Busje komt…’ geplaatst. De lokale gildes vragen zo aandacht voor een beter busvervoer op het platteland. De vervoerregio Vlaamse Rand werkte samen met De Lijn een nieuw openbaar vervoerplan uit, maar hiermee dreigen vanaf 2022 grote delen van de regio zonder openbaar vervoer te vallen. Eerder kwamen ook al verschillende schepenen in opstand tegen het nieuw plan van De Lijn.
 2. Dan toch geen bussen meer over nieuwe Bospoortbrug? “Grote gevolgen voor iedereen die de bus neemt in Halle”
  Play
  PREMIUM

  Dan toch geen bussen meer over nieuwe Bospoort­brug? “Grote gevolgen voor iedereen die de bus neemt in Halle”

  Bij De Vlaamse Waterweg gaan stemmen op om geen bussen meer te laten rijden over de toekomstige Bospoortbrug. De brug ligt vandaag op de drukste as van het openbaar vervoer door de stad. Bij de waterwegbeheerder spreken ze over een ‘miscommunicatie’. “Het plan blijft ongewijzigd”, klinkt het. Maar in Halle zijn ze niet overtuigd. “Als dit plan wordt doorgevoerd, zijn de gevolgen groot voor iedereen die de bus neemt in Halle”, zegt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen).
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen