Een archiefbeeld van de Sint-Veroonmars.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de Sint-Veroonmars. © Mozkito

Sint-Veroonmars gaat ook dit jaar niet uit: “Enige juiste beslissing”

LembeekDe Sint-Veroonmars in Lembeek gaat ook in 2021 niet uit. Dat beslisten de deelnemende groepen en de parochie tijdens een vergadering deze week. “Uiteraard betreuren wij dit ten zeerste, maar in de gegeven omstandigheden is dit de enige juiste beslissing”, laat voorzitter Dirk Vandenplas van de Koepel van de Sint-Veroonmars weten. 

 1. Kasdrager Dirk schrijft boek over laatste soldatenommegang van Vlaanderen in Lembeek: “Nu weten we weer waarom Sint-Veroonmars op Paasmaandag uitgaat”
  PREMIUM
  Halle

  Kasdrager Dirk schrijft boek over laatste soldatenom­me­gang van Vlaanderen in Lembeek: “Nu weten we weer waarom Sint-Veroonmars op Paasmaan­dag uitgaat”

  De laatste soldatenommegang van Vlaanderen geeft in een nieuw boek enkele geheimen prijs. Lembekenaar en kasdrager Dirk Vandenplas beschrijft hoe de Sint-Veroonmars door de eeuwen heen uitgroeide tot een uniek stukje erfgoed. Waarom stappen er soldaten mee in de mars? En wie was Sint-Veroon eigenlijk? Alle informatie over de paasfolklore is voor het eerst gebundeld. “Zo weet de jongere generatie opnieuw waarom de Sint-Veroonmars op paasmaandag uitgaat”, vertelt Dirk.
 2. ‘Moeke’ Pelagie (92) is niet meer: uitbaatster van legendarische feestzaal Limbourg overleden
  PREMIUM
  Pepingen/Halle

  ‘Moeke’ Pelagie (92) is niet meer: uitbaat­ster van legendari­sche feestzaal Limbourg overleden

  In Halle is Pelagie Van Snick op 92-jarige leeftijd overleden. Ze was de uitbaatster van de legendarische feestzaal Limbourg in Pepingen waar generaties fuivers tot diep in de nacht een feestje bouwden. De jongeren droegen haar op handen en noemden haar ‘moeke’. “Als je van jonge mensen iets wil maken, moet je ze eerst en vooral graag zien”, zei ze zelf bij haar afscheid in 2010.
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt