De grootste muurschildering van Europa krijgt vorm in Halle.
Volledig scherm
De grootste muurschildering van Europa krijgt vorm in Halle. © Bart Kerckhoven

Russische artiesten zetten grootste muurschildering van Europa op bedrijfsmuur in Halle

HalleDe Russische kunstenaars Gozik en Gooze zijn deze week aan de slag in Lembeek om er op de muur van het bedrijf Pacapime de grootste muurschildering van Europa aan te brengen.

 1. 75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”
  PREMIUM
  Halle/Brussel

  75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”

  Exact 75 jaar geleden kwam één van de grootste Belgische motorpiloten op tragische wijze vroegtijdig aan zijn einde. Gilbert ‘Grizzly’ De Rudder uit Buizingen troefde na de Tweede Wereldoorlog zijn concurrenten af op een minder krachtige motor en scheurde als geen ander door de bochten. Na een memorabele race in Ter Kamerenbos sloeg het noodlot twee weken later toe en stierf de legende op 34-jarige leeftijd in het ziekenhuis. Het verhaal van een vergeten motorheld.
 2. Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”
  PREMIUM
  Halle
  1

  Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”

  Een woning in de Korte Vest is sinds woensdagnacht onbewoonbaar na een hevige brand. De eerste verdieping brandde volledig uit terwijl er ook schade is op de zolderverdieping en aan het dak. Het waren buren die de brand ontdekten. De bewoner zelf was op dat moment niet aanwezig. Hij belde later die nacht wel zelf de hulpdiensten om mee te geven dat hij het vuur zelf had aangestoken. Hij verscheen donderdag voor de onderzoeksrechter.