Ronny ‘De Facteur’ Guillaume (59) trok voor zijn allerlaatste ronde in Halle woensdag het kostuum aan waar in hij 31 jaar geleden zijn eerste werkdag klopte bij Bpost.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronny ‘De Facteur’ Guillaume (59) trok voor zijn allerlaatste ronde in Halle woensdag het kostuum aan waar in hij 31 jaar geleden zijn eerste werkdag klopte bij Bpost. © Bart Kerckhoven

Ronny ‘De Facteur’ doet in eerste kostuum zijn allerlaatste ronde voor Bpost: “Zoveel briefjes en geschenkjes gekregen”

HalleRonny ‘De Facteur’ Guillaume (59) trok voor zijn allerlaatste ronde in Halle woensdag het kostuum aan waar in hij 31 jaar geleden zijn eerste werkdag klopte bij Bpost. De postbode werd overladen met geschenkjes en felicitaties nu hij met pensioen gaat. “We hebben minder tijd om te babbelen dan vroeger maar vandaag neem ik er de overuren graag bij”, lacht Ronny wanneer we met hem een stukje mee gaan op ronde.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Vanessa Scaunet loopt naar de leidersplaats van de 800m nu haar allergieën getemd zijn: “Dankzij een aangepaste medische behandeling gaat het een stuk beter”
  ATLETIEK

  Vanessa Scaunet loopt naar de leiders­plaats van de 800m nu haar allergieën getemd zijn: “Dankzij een aangepaste medische behande­ling gaat het een stuk beter”

  Dikwijls valt het zomerseizoen zowat stil na de Ivo Van Damme Memorial, maar dat was zeker niet het geval in de 800m voor vrouwen. Vanessa Scaunet deed in Belfast een laatste gooi naar haar besttijd en slaagde daar wonderwel in. De atlete van CABW, die in Halle woont, spurtte naar een tijd van 2.02.05. Met dat persoonlijk record werd ze tevens beste jaarperformer in ons land.
 1. Kersverse ouders hoeven niet meer naar stadhuis voor geboorteaangifte in Halle
  Halle

  Kersverse ouders hoeven niet meer naar stadhuis voor geboorte­aan­gif­te in Halle

  De stad organiseerde een bevraging bij honderd kersverse ouders en daaruit bleek dat die een geboorteaangifte in het ziekenhuis wel zagen zitten. En dankzij de Databank voor Akten van de Burgerlijke Stand waarmee de stad Halle werkt kunnen zo’n aangiften digitaal en op locatie opgemaakt worden. En dus kan de aangifte ook in het ziekenhuis opgemaakt worden. Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle werkt alvast mee om het allemaal mogelijk te maken.
 2. Eindelijk weer toogpraat! Deze bruine cafés in het Pajottenland, Brussel en de Rand móét je een bezoekje brengen
  PREMIUM
  Pajottenland/Brussel

  Eindelijk weer toogpraat! Deze bruine cafés in het Pajotten­land, Brussel en de Rand móét je een bezoekje bren­gen

  Aan de toog zitten en pintjes - of een ander drankje - drinken tot in de vroege uurtjes: het mag opnieuw! Dat zo’n fris en versgetapte bier kan smaken na een lange werkdagen, kunnen wij je verzekeren. En nog het liefst van al in een authentieke kroeg. Daarom hebben wij hieronder voor jou de 7 leukste bruine cafés in het Pajottenland, Brussel en De Rand zorgvuldig uitgekozen. Schol!