De kinderen van Goffontaine werden door het Rode Kruis van Halle getrakteerd op speelgoed en lekkers met de hulp van heel wat sponsors. En zelfs de zakken van Dem's deden nog eens dienst.
Volledig scherm
De kinderen van Goffontaine werden door het Rode Kruis van Halle getrakteerd op speelgoed en lekkers met de hulp van heel wat sponsors. En zelfs de zakken van Dem's deden nog eens dienst. © rv/Rode Kruis Halle

Rode Kruisvrijwilligers doen kinderen ellende in Waals dorpje even vergeten: “We blijven ons inzetten om de pijn te verzachten”

HalleNet voor Sinterklaas opnieuw naar Spanje vertrok zorgden de vrijwilligers van het Rode Kruis van Halle er voor dat hij de kinderen van Goffontaine een hart onder de riem stak.

 1. Sterke Steven Dillien aan de basis van 5-3-zege tegen Azerbeidzjan: “Tumultueus einde doet niets af aan onze verdiensten”
  Futsal Rode Duivels

  Sterke Steven Dillien aan de basis van 5-3-zege tegen Azerbeid­zjan: “Tumultueus einde doet niets af aan onze verdien­sten”

  De vriendschappelijke interland tussen België en Azerbeidzjan kende een hoogst ongewone ontknoping. Op tweeëndertig seconden van het einde van de match weigerden de Azeri’s bij een 5-3-stand nog verder te spelen. Dit merkwaardig slot doet mag niet doen vergeten dat de Rode Duivels een sterke partij speelden. Steven Dillien was een van de smaakmakers.
 2. Papa Sam (49) kan maandag eindelijk Zara Rutherford (19) in de armen sluiten na langste solovlucht: “Verrast door haar plannen? Ze zat al op haar 8ste achter de stuurknuppel”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Papa Sam (49) kan maandag eindelijk Zara Rutherford (19) in de armen sluiten na langste solovlucht: “Verrast door haar plannen? Ze zat al op haar 8ste achter de stuurknup­pel”

  Sam Rutherford (49) volgde de voorbije maanden dochter Zara op de voet. Morgen maandag schrijft ze geschiedenis, want dan landt ze als jongste vrouw ooit na een solovlucht om de wereld. “We hebben op alle mogelijke manieren contact gehouden en ik ben ook zelf twee keer tot bij haar gereisd”, zegt de fiere papa, die zich straks mag opmaken voor een nieuw avontuur. Want na zijn dochter van 19 heeft ook zoon Mack (16) wilde plannen...
 1. Kapper Marc en leerlingen Haartooi zetten veldkapsalon op in door overstromingen getroffen Goffontaine: “Hopelijk bezorgen we slachtoffers een mooi moment na alle miserie”
  PREMIUM
  Halle

  Kapper Marc en leerlingen Haartooi zetten veldkapsa­lon op in door overstro­min­gen getroffen Goffontai­ne: “Hopelijk bezorgen we slachtof­fers een mooi moment na alle miserie”

  Kapper Marc Dekegel en tien leerlingen Haartooi van het GO! technisch atheneum in Halle trekken binnenkort naar het Waalse rampgebied om er in het dorpje Goffontaine het haar te knippen van de slachtoffers van de watersnood. “Mensen kunnen na alle ellende hun hart luchten in de kappersstoel en met een mooie snit vertrekken”, vertelt Marc die zelf al een paar keer aan de slag was in het gebied als vrijwilliger.