Brendy Dassen opende aan de Molenborre in Halle de brasserie Int Plezierke.
Volledig scherm
PREMIUM
Brendy Dassen opende aan de Molenborre in Halle de brasserie Int Plezierke. © Bart Kerckhoven

RESTOTIP. Int Plezierke in Halle: “Smeuïg en vol van smaak... Zo maak je het verschil met andere brasserieën”

Halle“Er mag hier best wat leven in de brouwerij zijn”, zegt Brendy Dassen. Int Plezierke in Halle is een droom die uitkomt voor haar. In de brasserie kan je lekker eten, maar er is meer. De zaak moet een plek zijn die mensen bij elkaar brengt voor een toffe babbel, of dat nu bij een heerlijke portie stoofvlees of op een dansnamiddag is.

 1. Van Tollembeek tot Huizingen: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Brussel, de Rand en het Pajottenland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Tollembeek tot Huizingen: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Brussel, de Rand en het Pajotten­land snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van 25 november tot 13 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.
 2. Het Kinderuur speelt eindelijk opnieuw live Sinterklaasvoorstellingen
  Sint-Genesius-Rode

  Het Kinderuur speelt eindelijk opnieuw live Sinter­klaas­voor­stel­lin­gen

  Sinterklaas en Harlekijntje Tierlantijntje is in verschillende opzichten een primeur. “We spelen opnieuw een stuk van Willem Savenberg en het is er eentje dat onze generatie nog nooit gespeeld heeft”, verklapt voorzitter David Maes van Het Kinderuur. “We halen zo de band aan met het verleden van Het Kinderuur want is dankzij Willem dat de kinderen in Sint-Genesius-Rode elk jaar mogen uitkijken naar een Sinterklaasvoorstelling.”
 1. Buurgemeenten plaatsen samen ondergrondse glascontainer
  Sint-Pieters-Leeuw

  Buurgemeen­ten plaatsen samen ondergrond­se glascontai­ner

  De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat samen met buurgemeente Drogenbos een ondergrondse glascontainer in Negenmanneke plaatsen en onderhouden. De container komt op de hoek van de koning Albertstraat, recht tegen over het bedrijf Exobois. Omdat het gaat om een gebied waar een grillige gemeentegrens loopt tussen Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos slaan beide gemeenten de handen in elkaar. Beide besturen delen de investerings- en exploitatiekosten. De locatie is zo gekozen dat er nog enige vorm van sociale controle is, maar dat het toch voldoende ver verwijderd is van de eerste woningen.
 2. Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlopers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”
  PREMIUM
  Merchtem

  Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlo­pers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”

  De Koninklijke Steltenlopers Merchtem. Grote kans dat je ze al ergens in Vlaanderen aan het werk zag. Ze zijn niet alleen wereldberoemd in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Ze brachten al spektakel in onder meer Shanghai, Moskou, Dubai en Osaka en voorts in zowat elk Europees land. Intussen is de vereniging Immaterieel Cultureel Erfgoed in Vlaanderen. Maar wat is het verhaal achter de spectaculaire steltenlopers? Wij gingen praten met trotse voorzitter Roger Daelemans. “Toeschouwers durven ons al eens iets te drinken geven via een een raam op de eerste verdieping.”