De bibliotheek van Halle met op de voorgrond de fontein die ook behouden blijft na de renovatie.
Volledig scherm
De bibliotheek van Halle met op de voorgrond de fontein die ook behouden blijft na de renovatie. © Bart Kerckhoven

Renovatie maakt bibliotheek duurzamer, toegankelijker en kindvriendelijker: “Zelfs een schuifaf op de kinderafdeling is mogelijk”

HalleDe bibliotheek in Halle krijgt een grondige make over. De gemeenteraad zette dinsdagavond het licht op groen voor de renovatie van het gebouw. De oorspronkelijke plannen zijn bijgestuurd en de bib zal een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud. Er wordt meer dan 2,5 miljoen euro voorzien voor de verbouwingen.

  1. Lambikstoempers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweekend
    Zennevallei

    Lambik­stoem­pers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweek­end

    Bierliefhebbers die graag nieuw bieren willen ontdekken en proeven kunnen op zaterdag 27 en zondag 28 augustus terecht op het 21ste Bierweekend van De Lambikstoempers in Alsemberg. De bierproeversvereniging zal er meer dan honderd verschillende bieren serveren. Bezoekers kunnen het lekkers proeven in glaasjes van 15 centiliter. De Lambikstoempers beloven zoals elk jaar opnieuw enkele ‘speciallekes’. Dit keer staan de Brusselse bieren centraal. De organisatoren houden ook opnieuw de Biertombola zodat wie wint naar huis gaat met een mooie bierprijs. En terwijl mama en papa de bieren degusteren kunnen kinderen meedoen aan een grote kleurwedstrijd of zich uitleven op het springkasteel. Het Bierweekend vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 14 uur tot middernacht en op zondag 28 augustus van 14 uur tot 20 uur in het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg. Alle info op deze link.