Maxime Savoldi was de eerste landschapsdichter van het Pajottenland en de Zennevallei.
Volledig scherm
Maxime Savoldi was de eerste landschapsdichter van het Pajottenland en de Zennevallei. © Mozkito

Regionaal Landschap gaat op zoek naar nieuwe landschapsdichter: “Een missie en ontdekkingsreis in eigen streek”

Pajottenland/ZennevalleiTwee jaar lang was Maxime Savoldi uit Halle de allereerste landschapsdichter van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Maar nu is het voor hem tijd om nieuwe prioriteiten te stellen gezien hij zijn tweejarige taak met glans heeft volbracht. Daarom wordt er gezocht naar een nieuwe landschapsdichter die de pracht en kracht van ons Pajotse landschap kan omzetten in poëtische woorden. “We willen landschap, de burgers en poëzie dichter bij elkaar brengen”, klinkt het.

 1. NOG 1 DAG... Halattraction-voorzitter Jos Appelmans (73) aan de vooravond van zijn hoogdag: “Nu is het écht mijn laatste keer”
  PREMIUM

  NOG 1 DAG... Halattrac­ti­on-voorzitter Jos Appelmans (73) aan de vooravond van zijn hoogdag: “Nu is het écht mijn laatste keer”

  Liefst 23 jaar is Jos Appelmans (73) voorzitter van Halattraction, de organisatie achter Carnaval Halle. We staan nu aan de vooravond van zijn hoogdag als voorzitter, na maanden voorbereiding. Met de grootste Carnavalfoor ooit en een prachtige stoet wordt het ongetwijfeld nu al opnieuw een topeditie. Al zal het dit jaar ook meteen de laatste keer worden dat we het Halse icoon op het podium van de Grote Markt duizenden feestvierders zien toespreken. “Halattraction is niet zomaar een ‘bollenwinkel’ dat je doorgeeft. Ik ga mijn rol met een gerust gemoed doorgeven.”
  Halle
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.