#REDCHALLENGE. Van dansende Chiroleden en polonaise tot zwemmende Duiveltjes: Halle kleurt zwart-geel-rood na uitdaging Eden Hazard

HalleHalle kleurde zondag zwart-geel-rood voor de #REDCHALLENGE van VTM Nieuws en HLN.be. Niemand minder dan Eden Hazard daagde de inwoners uit om alles uit de kast te halen om het Belgisch voetbalelftal aan te moedigen. Aan het enthousiasme van de Hallenaren te zien, worden onze Duivels alvast Europees kampioen. Vlaggen wapperden in de straten, op café, en thuis. De Hallenaren staan als één team achter Romelu Lukaku en co.

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Halle investeert fors in overdekte fietsenstallingen
  Halle

  Halle investeert fors in overdekte fietsen­stal­lin­gen

  Binnenkort kunnen fietsers in het centrum van de stad hun fiets stallen in drie nieuwe overdekte fietsenstallingen. De gemeenteraad zette daarvoor het licht op groen. “Er worden drie overdekte fietsenstallingen geplaatst”, legt schepen van Patrimonium Pieter Busselot (CD&V) uit. “Er komen fietsenstallingen op de hoek van de Bergensesteenweg en de Beertsestraat, aan de Molenborre en op het Possozplein aan de kant van Sollenbeemd. Er worden telkens een twintigtal fietsenbeugels voorzien, laadpunten voor elektrische fietsen en verlichting. Opties zijn ook nog mechanische fietspompen en een aparte voeding voor camerabewaking. De kostprijs wordt geraamd op 151.000 euro.” Raadslid Benjamin Swalens (N-VA) vroeg op de voorbije gemeenteraad om ook aandacht te hebben voor de woonwijken. “Want daar wonen ook mensen die graag de fiets nemen maar soms niet altijd de mogelijkheid hebben om die in huis te stallen”, zegt Swalens. Schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) gaf mee dat er op termijn ook fietskluizen geïnstalleerd zullen worden en dat die ook specifiek in de woonwijken geplaatst kunnen worden.
 1. Elia start vanaf 2 augustus met aanleg ondergrondse elektriciteitskabels: hoogspanningsmasten verdwijnen tegen 2024
  Halle

  Elia start vanaf 2 augustus met aanleg ondergrond­se elektrici­teits­ka­bels: hoogspan­nings­mas­ten verdwijnen tegen 2024

  Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet in België, start op maandag 2 augustus in Halle met de aanleg van nieuwe ondergrondse elektriciteitskabels. Dit gebeurt tussen de hoogspanningsstations in Buizingen en Tubeke. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind 2023. Deze hoogspanningsmasten hebben tientallen jaren het landschap bepaald en worden vanaf 2024 afgebroken.