Politierechter Johan Van Laethem werd boos nadat hij een man voor zich kreeg die betrapt werd onder invoed op de plaats (rechts) waar in 2014 de 17-jarige Manon Decoster werd doodgereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politierechter Johan Van Laethem werd boos nadat hij een man voor zich kreeg die betrapt werd onder invoed op de plaats (rechts) waar in 2014 de 17-jarige Manon Decoster werd doodgereden. © Bart Kerckhoven/Tom Vierendeels

Rechter hard voor chauffeurs onder invloed: “Waar u werd betrapt reed iemand volgegoten met alcohol een 17-jarig meisje dood”

Halle/Pepingen/Dilbeek/Sint-Genesius-Rode/LiedekerkePolitierechter Johan Van Laethem drukte woensdag een beklaagde pijnlijk met de neus op de feiten. Hij herinnerde de chauffeur aan het tragisch ongeval waarbij een tiener in 2014 in Pepingen doodgereden werd door een dronken man. “En net op die plaats wordt u betrapt”, maakte Van Laethem zich boos.  “Op een paar dagen van die trieste verjaardag.” De beklaagde was één van de velen die zich woensdag moesten verantwoorden voor het rijden onder invloed.

  1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
    TV

    RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

    Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.