Politierechter Johan Van Laethem werd boos nadat hij een man voor zich kreeg die betrapt werd onder invoed op de plaats (rechts) waar in 2014 de 17-jarige Manon Decoster werd doodgereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politierechter Johan Van Laethem werd boos nadat hij een man voor zich kreeg die betrapt werd onder invoed op de plaats (rechts) waar in 2014 de 17-jarige Manon Decoster werd doodgereden. © Bart Kerckhoven/Tom Vierendeels

Rechter hard voor chauffeurs onder invloed: “Waar u werd betrapt reed iemand volgegoten met alcohol een 17-jarig meisje dood”

Halle/Pepingen/Dilbeek/Sint-Genesius-Rode/LiedekerkePolitierechter Johan Van Laethem drukte woensdag een beklaagde pijnlijk met de neus op de feiten. Hij herinnerde de chauffeur aan het tragisch ongeval waarbij een tiener in 2014 in Pepingen doodgereden werd door een dronken man. “En net op die plaats wordt u betrapt”, maakte Van Laethem zich boos.  “Op een paar dagen van die trieste verjaardag.” De beklaagde was één van de velen die zich woensdag moesten verantwoorden voor het rijden onder invloed.

 1. Bus met leerlingen veilig gearriveerd in ons land na crash in Duitsland: “Onze bus stopte aan het ongeval en wij konden door de ramen zien wat er was gebeurd”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Liedekerke
  2

  Bus met leerlingen veilig gearri­veerd in ons land na crash in Duitsland: “Onze bus stopte aan het ongeval en wij konden door de ramen zien wat er was gebeurd”

  De eerste leerlingen en leerkrachten van Den Top en Populiertje zijn zonet aangekomen in Sint-Pieters-Leeuw. Gezien de gebeurtenissen afgelopen nacht in Duitsland - een van de bussen die terugkeerde van sneeuwklassen crashte - geen uitbundige sfeer, maar alle ouders waren weliswaar dolgelukkig dat ze zoon- of dochterlief weer in de armen konden sluiten. “De botsing moet hard geweest zijn, want een juf had zelfs een blauw oog”, zegt Mattis, die aan boord van de laatste bus zat.
 2. Alle kindjes terug thuis na zwaar busongeval in Duitsland: de ene viert met lekker eten, de andere met goede nachtrust
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Liedekerke
  2

  Alle kindjes terug thuis na zwaar busongeval in Duitsland: de ene viert met lekker eten, de andere met goede nachtrust

  Na een zenuwslopende nacht en dag zijn alle kinderen die betrokken raakten bij het zware busongeval in Duitsland opnieuw thuis. De laatste leerlingen van Den Top in Sint-Pieters-Leeuw en de Sint-Antoniusschool in Liedekerke kwamen twaalf uur later dan gepland aan met hun bus. Bij aankomst weerklonk ook applaus voor de leerkrachten. “Er was paniek, na die schreeuw en die ‘bonk’. Maar nadien ging alles vlot”, klinkt het bij Stan (11), één van de kindjes. De buschauffeur zou door te botsen verhinderd hebben dat zijn bus kantelde bij een uitwijkmanoeuvre.