Kevin Kestemont (rechts) en de andere leden van PVDA Halle zijn gestart met een affichecampagne tegen het afschaffen van bushaltes van De Lijn.
Volledig scherm
Kevin Kestemont (rechts) en de andere leden van PVDA Halle zijn gestart met een affichecampagne tegen het afschaffen van bushaltes van De Lijn. © rv

PVDA voert actie tegen afschaffing bushaltes: “44 stopplaatsen in Halle dreigen te verdwijnen”

HalleDe Partij van de Arbeid (PVDA) voert in Halle actie tegen de plannen van De Lijn om heel wat bushaltes af te schaffen. Volgens de lokale afdeling dreigen er 44 haltes te verdwijnen.

 1. Mussenberg in Lembeek wordt gedeeltelijk eenrichting
  Lembeek

  Mussenberg in Lembeek wordt gedeelte­lijk eenrich­ting

  Een deel van de Mussenberg in Lembeek wordt vanaf maandag 18 oktober ingericht als eenrichtingsstraat. Tussen de zijtak naar het Lembeekbos en het kerkhof van Klabbeek zal je in deze straat met de wagen dan enkel nog richting Tubize kunnen rijden. “De Mussenberg in Lembeek is een smalle weg”, laat het stadsbestuur weten. “Hierdoor is hij niet overal geschikt voor tweerichtingsverkeer. Om de verkeerssituatie veiliger te maken zal de straat gedeeltelijk worden ingericht als eenrichtingsstraat. Bovendien wordt op deze manier ook een rem gezet op het sluipverkeer dat vooral tijdens de ochtendspits vanuit Tubize in de richting van Halle rijdt.”
 2. Dreigt financiële strop voor gemeentebesturen? 2 miljoen euro aan dividend verdampt terwijl kosten blijven stijgen in Beersel: “Projecten terugschroeven of kosten besparen... We moeten dat geld wel ergens vinden”
  Beersel

  Dreigt financiële strop voor gemeentebe­stu­ren? 2 miljoen euro aan dividend verdampt terwijl kosten blijven stijgen in Beersel: “Projecten terug­schroe­ven of kosten besparen... We moeten dat geld wel ergens vinden”

  Dreigt er de komende jaren een financiële strop voor de gemeentebesturen? De financieel directeur in Beersel trekt nu al aan de alarmbel voor de komende jaren. Stijgende grondstofprijzen, een dalend dividend en de naweeën van de wateroverlast gooien roet in het eten. En dat terwijl er nog voor 20 miljoen euro aan nieuwbouwprojecten in de pijplijn zitten.