Bij de start van het debat protesteert voormalig gemeenteraadslid Eric De Greef in Halle tegen de dading die de stad en de ontwikkelaar afsluiten.
Volledig scherm
Bij de start van het debat protesteert voormalig gemeenteraadslid Eric De Greef in Halle tegen de dading die de stad en de ontwikkelaar afsluiten. © rv

Protest in het publiek en stevig debat tussen meerderheid en oppositie: Akkoord met ontwikkelaar over vijver Essenbeek goedgekeurd

Heel wat ontevreden Essenbekenaren lieten dinsdagavond tijdens de gemeenteraad van zich horen. Daar werd het akkoord besproken dat stad en ontwikkelaar NJA willen afsluiten na een jarenlange juridische over de bouw van huizen langs de vijver van Essenbeek. De politie hield zelfs een oogje in het zeil.

0 reacties

 1. Bruno (54) heeft als proefpersoon voor vaccinonderzoek duidelijke boodschap: “Egoïsme helpt ons niet uit deze crisis”
  PREMIUM
  Halle

  Bruno (54) heeft als proefper­soon voor vaccinon­der­zoek duidelijke boodschap: “Egoïsme helpt ons niet uit deze crisis”

  Bruno Tordeur (54) is één van de tweeduizend Belgische proefpersonen voor het vaccinonderzoek van Johnson & Johnson. De voorzitter van de adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking in Halle is geen pleitbezorger van de farma-industrie maar het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf is wel bereikbaar voor inwoners van armere landen. En dat trok hem over de streep. “Als we deze pandemie willen oplossen moeten we solidair zijn”, zegt hij.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen