Bij de start van het debat protesteert voormalig gemeenteraadslid Eric De Greef in Halle tegen de dading die de stad en de ontwikkelaar afsluiten.
Volledig scherm
Bij de start van het debat protesteert voormalig gemeenteraadslid Eric De Greef in Halle tegen de dading die de stad en de ontwikkelaar afsluiten. © rv

Protest in het publiek en stevig debat tussen meerderheid en oppositie: Akkoord met ontwikkelaar over vijver Essenbeek goedgekeurd

Heel wat ontevreden Essenbekenaren lieten dinsdagavond tijdens de gemeenteraad van zich horen. Daar werd het akkoord besproken dat stad en ontwikkelaar NJA willen afsluiten na een jarenlange juridische over de bouw van huizen langs de vijver van Essenbeek. De politie hield zelfs een oogje in het zeil.

0 reacties

 1. Bestuurder zonder rijbewijs rijdt gehuurde Mercedes in de prak
  Sint-Genesius-Rode

  Bestuurder zonder rijbewijs rijdt gehuurde Mercedes in de prak

  P. mocht vorig jaar de wagen van een vriend uitlenen. Die had de peperdure Mercedes gehuurd. Maar wat zijn vriend niet wist was dat P. helemaal geen rijbewijs had. De jonge bestuurder verloor al snel de controle over het stuur en de auto belandde tegen een muurtje in een voortuin. “Mijn cliënt vond het een hele mooie wagen en er wou er even mee rijden”, vertelde de advocaat in de rechtbank. “Intussen heeft hij wel zijn rijbewijs behaald.”
 2. Oude Geuze van Lindemans valt opnieuw internationaal in de prijzen
  Vlezenbeek

  Oude Geuze van Lindemans valt opnieuw internatio­naal in de prijzen

  In München werden woensdag de winnaars van de European Beer Star Competition bekendgemaakt. In de categorie ‘Belgian-Style Oude Lambic & Oude Geuze’ ging de gouden medaille naar de Oude Gueuze Cuvée René van brouwerij Lindemans. De European Beer Star is uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste bierwedstrijden. De 140 leden tellende internationale vakjury bestaat uit brouwers, bierjournalisten, sommeliers en andere experten. Zij beoordeelden de kwaliteit van de ingezonden bieren op basis van de uiterlijk kenmerken, het aroma, de smaak, alsook categoriespecifieke kenmerken. Op de World Beer Awards won dezelfde geuze van Lindemans ook al goud in zijn categorie. “Twee topawards op amper twee maanden voor onze Oude Gueuze Cuvée René is de bevestiging van de uitstekende kwaliteit van een van onze vlaggenschipbieren”, aldus CEO Dirk Lindemans. “Al sinds 1822 brouwt onze familie lambiek. Met dit basisbier maken we onder andere onze Oude Gueuze Cuvée René, een blend die kenners wereldwijd weten te appreciëren voor zijn complexiteit en foodpairing-kwaliteiten.”