Bij de start van het debat protesteert voormalig gemeenteraadslid Eric De Greef in Halle tegen de dading die de stad en de ontwikkelaar afsluiten.
Volledig scherm
Bij de start van het debat protesteert voormalig gemeenteraadslid Eric De Greef in Halle tegen de dading die de stad en de ontwikkelaar afsluiten. © rv

Protest in het publiek en stevig debat tussen meerderheid en oppositie: Akkoord met ontwikkelaar over vijver Essenbeek goedgekeurd

Heel wat ontevreden Essenbekenaren lieten dinsdagavond tijdens de gemeenteraad van zich horen. Daar werd het akkoord besproken dat stad en ontwikkelaar NJA willen afsluiten na een jarenlange juridische over de bouw van huizen langs de vijver van Essenbeek. De politie hield zelfs een oogje in het zeil.

0 reacties

 1. De Cort Distillery wint maar liefst 4 gouden en 1 zilveren medaille bij internationale competitie: “Ongelooflijk fier op deze prestatie”
  PREMIUM
  Pepingen

  De Cort Distillery wint maar liefst 4 gouden en 1 zilveren medaille bij internatio­na­le competitie: “Ongeloof­lijk fier op deze prestatie”

  Sinds 2013 is De Cort Distillery uit Pepingen een vaste waarde in de hele regio. Manu De Cort, zijn vrouw Sofie en hun zoon Arthur staan aan de basis voor het distilleren van authentieke spirits. Sterker nog: afgelopen week vielen ze er zelfs mee in de prijzen. Niet voor één, maar voor liefst vijf variëteiten ontvingen ze een gouden of zilveren medaille op het internationale ‘World Spirits Trophy’. “Met dank aan onze nieuwe Holstein ketels, ons blijvend streven naar perfectie en onze lokale landbouwers”, klinkt het.
 2. Hoge waterpeil Zenne veroorzaakt overstroming op laagste punt in Halle
  Halle

  Hoge waterpeil Zenne veroor­zaakt overstro­ming op laagste punt in Halle

  In de Basiliekstraat in Halle bleef de wateroverlast in de winkels dit keer beperkt. Maar toch hebben enkele handelaars en bewoners van de binnenstad donderdagavond nog serieus gevloekt. Vanaf 20 uur liep het kruispunt van de Korte vest en de Bergensesteenweg onder. Op sommige plaatsen stond het water tot 30 centimeter hoog. “Iedereen probeerde nog zandzakjes te plaatsen maar er waren er onvoldoende”, vertelt buurtbewoner Eddy Vannimmen. “Er werd een tweede lading geleverd maar dat was in sommige gevallen al te laat.” In het verleden deden zich op de locatie, één van de laagste punten van Halle, wel vaker overstromingen voor. Nu was het alweer vijf jaar geleden. In de loop van de nacht trok het water opnieuw weg. De brandweer was dan al langs geweest om enkele kelders leeg te pompen. Het hoge peil van de Zenne was dit keer de oorzaak van de overlast.