Steven Cannoot bij zijn aankomst aan de Sint-Martinusbasiliek in Halle, samen met accordeonist Klaas, waarmee hij vaak op pad is voor Poppentheater Ja-Ja.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Cannoot bij zijn aankomst aan de Sint-Martinusbasiliek in Halle, samen met accordeonist Klaas, waarmee hij vaak op pad is voor Poppentheater Ja-Ja. © Bart Kerckhoven

Poppenspeler Steven (44) smeekt om boekingen bij Onze-Lieve-Vrouw van Halle: “Van 50 voorstellingen naar 1 optreden, dat houden we niet lang meer vol”

Halle/GooikKleine theatergezelschappen zien zwarte sneeuw door de coronacrisis. Poppenspeler Steven Cannoot trok daarom op een opvallende fiets op bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Halle om de aandacht te trekken van organisatoren. “Een zomer zonder boekingen betekent het einde van mijn poppentheater”, vertelt Steven. 

 1. Politie betrapt in één week tijd vijf fietsdieven in Halle
  Halle

  Politie betrapt in één week tijd vijf fietsdie­ven in Halle

  De mensen van de politiezone Zennevallei hebben in een week tijd liefst vijf fietsdieven betrapt. Een getuige zag woensdagochtend twee verdachten aan de fietsenstalling in de buurt van Hallebad en belde meteen de politie. Verschillende patrouilles kwamen ter plaatse om het duo terug te vinden. Ter hoogte van de Vandenpeereboomstraat werden dan twee jonge mannen opgemerkt met een fiets in de hand. “De persoon met de fiets in de hand fietste weg”, aldus de politie. “De andere bleef stilstaan. Eén inspecteur stapte uit zijn dienstvoertuig om de man tegen te houden. De andere inspecteur volgde de persoon op de fiets met het voertuig en kon die ook tegenhouden. Het ging om twee minderjarigen.” Opvallend: het duo probeerde net de gestolen fiets te verkopen aan een inwoner van de straat. Op maandag werd al een eerste fietsdief opgepakt nadat die gespot werd door de politie in de Parklaan. Die verzette zich nog bij zijn arrestatie maar kon nadien toch opgepakt worden. En ook dinsdag werden nog eens twee verdachten ingerekend.
 2. Na negen maanden opnieuw rommelmarkt in Halle
  Halle

  Na negen maanden opnieuw rommel­markt in Halle

  Het rommelmarkt comité van Halle telt af naar zondag 20 juni. Dat vindt voor het eerst in maanden opnieuw de maandelijkse rommelmarkt plaats in het centrum. “Het was geleden van september dat we onze laatste rommelmarkt georganiseerd hadden”, zegt Ronny Guillaume. “En dus zijn we blij dat we nu eindelijk kunnen hernemen. Alles zal opnieuw op het Possozplein plaatsvinden. Daar kunnen we op een coronaveilige manier 125 standhouders een plekje geven. Voor die eerste editie waren op nauwelijks 24 uur tijd alle standen al gereserveerd.” Bezoekers zijn natuurlijk welkom vanaf 8 .30 uur. Alle info over de Halse rommelmarkt is terug te vinden op rommelmarkthalle.weebly.com en op 0477/55.38.99