thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Politiezone Zennevallei waarschuwt: “Inbrekers zijn vooral uit op fietsen”

ZennevalleiDe politie van zone Zennevallei stelt een opvallende trend vast. Naast werkmateriaal blijken inbrekers vooral uit te zijn op fietsen, al dan niet elektrisch. De tijd dat elektronica gegeerd goed was lijkt voorbij, onder meer omdat die tegenwoordig zeer goed beveiligd zijn.

0 reacties

 1. Neen… de schilders hebben geen fout gemaakt: “Lijnen van parkeervakken worden al jaren doorgetrokken voor inritten van garages”
  Halle

  Neen… de schilders hebben geen fout gemaakt: “Lijnen van parkeervak­ken worden al jaren doorgetrok­ken voor inritten van garages”

  Er werd de voorbije dagen op sociale media wat smalend gedaan over de witte parkeerstroken die zijn afgebakend op de Poststraat. Zo werden de witte lijnen ook doorgetrokken voor de inrit naar garages. Heel wat bewoners vroegen zich af of de schilders van diens geen fout gemaakt hadden maar volgens schepen van Openbare Werken Johan Servé (Vooruit) gebeurt alles volgens het boekje. “Overal in Halle worden de lijnen van de parkeerhavens doorgetrokken aan garagepoorten”, zegt Servé. “Als we telkens die vakken acht afbakenen gaat er plaats verloren. Verkeerstechnisch rijden mensen perfect over die witte lijn zonder dat ze een overtreding begaan. En het vermijdt ook discussies als sommigen automobilisten er niet buiten het vak zouden parkeren. Er is geen enkele reden om onze werkwijze te veranderen. Wellicht stelde men zich in de Poststraat vragen omdat daar voor het eerst parkeervakken zijn aangebracht nu er geschrankt parkeren werd ingevoerd.”
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Carnavalsvereniging rouwt om erevoorzitter Pol Pauwels (87): “Hij maakte van Orde van Senioren hechte groep”
  PREMIUM
  Halle

  Carnavals­ver­e­ni­ging rouwt om erevoorzit­ter Pol Pauwels (87): “Hij maakte van Orde van Senioren hechte groep”

  De Orde van Senioren rouwt om het overlijden van erevoorzitter Pol Pauwels (87). Elf jaar lang was hij voorzitter van de carnavalsvereniging in Halle. Hij liet een frisse wind waaien door de organisatie en maakte er een hechte groep van. “Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de jarenlange, fantatastische samenwerking en de vriendschap die ik van hem gekregen heb”, vertelt opvolger Ghislain Debast.