Een politiewagen van de zone Zennevallei.
Volledig scherm
Een politiewagen van de zone Zennevallei. © Mozkito

Politiekorps Zennevallei in quarantaine na uitbraak coronavirus: “We blijven mensen in nood helpen”

HalleHet politiekorps van de zone Zennevallei is in quarantaine geplaatst nadat er de voorbije dagen verschillende coronabesmettingen werden vastgesteld. De Vlaams-Brabantse politieposten in en rond Halle zijn gesloten en het korps concentreert zich voorlopig op dringende dienstverlening.

 1. ‘Kappers zonder Grenzen’ uit Halle helpen slachtoffers overstromingen Wallonië aan nieuw kapsel: leerlingen GO! technisch atheneum nog een hele dag aan de slag in Goffontaine
  Halle

  ‘Kappers zonder Grenzen’ uit Halle helpen slachtof­fers overstro­min­gen Wallonië aan nieuw kapsel: leerlingen GO! technisch atheneum nog een hele dag aan de slag in Goffontai­ne

  Kapper Marc Dekegel uit Halle en leerlingen Haartooi van het GO! technisch atheneum in Halle zijn vandaag, maandag 18 oktober aan de slag in een veldkapsalon in het Waalse Goffontaine. De bewoners zijn er zwaar getroffen door de wateroverlast van de voorbije zomer. Marc en de mensen van de school willen hun steentje bijdragen door een paar tientallen mensen die er nog elke dag geconfronteerd worden met de ellende na de overstromingen een nieuwe snit te bezorgen. En ook een manicure is mogelijk dankzij de veelzijdige talenten van de scholieren. De leerkrachten en de leerlingen zullen met de Halse kapper een hele dag in de weer zijn. “Het is belangrijk dat ze de draad kunnen oppikken van het leven en daarbij hoort toch een mooi kapsel”, vertelde Marc in een interview aan HLN.be enkele weken terug. “Tegelijk zullen de bewoners ook wel eens hun hart willen luchten wanneer ze in de kappersstoel zitten.” Voor de ‘Kappers zonder Grenzen’ is het wel even aanpassen want ze werken er dus echt in een tent en moeten zich beredderen met een beperkte uitrusting. Aan verzorgingsproducten geen gebrek want Carin Haircosmetics uit Oostende steunt de actie door de producten gratis ter beschikking te stellen.
 1. Binnenkijken in vaccinatiecentrum De Bres: zelfs de kleedkamers werden omgebouwd tot beveiligde opslagplaatsen
  PREMIUM
  Halle

  Binnenkij­ken in vaccinatie­cen­trum De Bres: zelfs de kleedka­mers werden omgebouwd tot beveiligde opslag­plaat­sen

  Sportcomplex De Bres is op een maand tijd omgebouwd tot een vaccinatiecentrum. Op maandag 22 februari worden de eerste vaccinaties er toegediend. Meer dan 62.000 mensen uit Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw zullen er binnenkort twee keer geprikt worden tegen corona. Wij namen vrijdag een kijkje achter de schermen en mochten zelfs even piepen in de beveiligde kamer waar binnenkort de vaccins bewaard worden.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.