Politierechter Dina Van Laethem vorig jaar tijdens een eerdere coronazitting.
Volledig scherm
PREMIUM
Politierechter Dina Van Laethem vorig jaar tijdens een eerdere coronazitting. © Bart Kerckhoven

Politie valt binnen op illegale kerstfeestjes, barbecues en trouwerijen maar 9 op 10 (!) coronazondaars sturen nadien kat naar rechtbank: “Het zal hen wellicht weinig kunnen schelen?”

HalleAmper één op tien beklaagden verscheen maandag voor de politierechter tijdens een nieuwe coronazitting in Halle. Wie opdaagde kon op begrip rekenen van rechter Dina Van Laethem. Zo werd een man vrijgesproken voor een ritje naar spoed. En een mama kreeg dan weer een werkstraf ondanks het feit dat haar kinderen de politie bespuwden tijdens een illegaal onderonsje. Wie zijn kat stuurde werd wel zwaarder gestraft.

 1. Coronazondaars hebben uitvluchten klaar in de politierechtbank: “U wist van de regels niets af… Waarom verstopte u zich dan in de kleerkast?”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Gooik/Wezembeek-Oppem/Liedekerke

  Coronazon­daars hebben uitvluch­ten klaar in de politie­recht­bank: “U wist van de regels niets af… Waarom verstopte u zich dan in de kleerkast?”

  In volle lockdown de hond uitlaten om 1 uur ’s nachts, samen op een appartementje cocaïne gebruiken of gewoon eens stoom aflaten op een illegaal feestje in een villawijk. Tientallen corona-overtreders mochten het uitleggen aan politierechter Johan Van Laethem omdat ze in volle coronacrisis de regels aan hun laars lapten. Bijna iedereen had een excuus klaar maar niemand kon de rechter echt overtuigen van hun goede wil.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.