photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Politie haalt veroordeelde dealer op om straf uit te zitten...en wordt opnieuw betrapt op drugsfeiten

HalleEen twintiger uit Halle die cannabis had gedeald, is veroordeeld tot een werkstraf van 250 uur. Het is al de derde maal dat de jongeman zich voor dergelijke feiten moet verantwoorden. Ditmaal kwamen de feiten aan het licht toen de politie hem kwam ophalen om een eerdere straf uit te zitten.

 1. Inzamelactie moet warmte opleveren in Oekraïne
  Sint-Pieters-Leeuw

  Inzamelac­tie moet warmte opleveren in Oekraïne

  Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw steunt een inzamelactie voor Oekraïne. “Voor de Oekraïnse bevolking die door een gebrek aan elektriciteit en de vele gebombardeerde infrastructuur letterlijk in de kou zit, zamelt vzw Ukrainian Civil Society Hub oude kaarsen en schoongemaakte conservenblikken in”, laat de gemeente weten. “Met deze lege blikken maakt de organisatie schotelverwarmers gevuld met golfkarton en kaarsvet. Zo blijven ze langer branden aan een hoge temperatuur. De blikken gaan rechtstreeks naar Oekraïne zodat de bevolking en de soldaten zichzelf en hun eten en drinken kunnen opwarmen.” De kaarsen en conserven kunnen binnengebracht worden op het recyclagepark, in Landhuis de Viron en de lokale dienstencentra.
 2. Vlaams Belang Beersel maakt zich zorgen over verstedelijking: “Nog even en we zijn het nieuwe Anderlecht aan de Zenne”
  Beersel
  1

  Vlaams Belang Beersel maakt zich zorgen over verstede­lij­king: “Nog even en we zijn het nieuwe Anderlecht aan de Zenne”

  De Beerselse oppositiepartij Vlaams Belang maakt zich zorgen wanneer het enkele demografische cijfers van de gemeente Beersel bekijkt. “De bevolking in Beersel is op 23 jaar tijd van 23.000 naar 27.000 inwoners gestegen”, zegt raadslid Klaas Slootmans. “En één op drie heeft op dit moment een buitenlandse herkomst. Dat heeft invloed op onderwijs, open ruimte, kinderopvang, huizenprijzen en het Vlaams karakter.”