Plan Boommarter wordt de komende jaren verdergezet. Afgevaardigden van verschillende organisaties zetten nog eens hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst.
Volledig scherm
Plan Boommarter wordt de komende jaren verdergezet. Afgevaardigden van verschillende organisaties zetten nog eens hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst. © Mozkito

Plan Boommarter leverde al 15 hectare extra bos op in Halle: Stad en organisaties werken komende jaren verder samen

Halle werkt ook de komende jaren samen met verschillende natuurorganisaties om de groene plekjes rond het Hallerbos beter met elkaar te verbinden. De voorbije jaren werd zo alleen al 15 hectare bos extra aangeplant.

 1. Serie uit de oude doos meepikken of herinneringen prikkelen met spelletjes. In WZC Sint-Augustinus kan het dankzij de hoogtechnologische BeleefTV
  Halle

  Serie uit de oude doos meepikken of herinnerin­gen prikkelen met spelletjes. In WZC Sint-Augustinus kan het dankzij de hoogtechno­lo­gi­sche BeleefTV

  Het was dinsdag feest in de cafetaria van woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle. Daar werd de BeleefTV ingehuldigd die werd aangekocht met de hulp van de Koningin Paolastichting, CERA en de stad Halle. Het toestel kostte 11.000 euro en het is een van de eersten die opduikt in een woonzorgcentrum in de buurt. De voorbije jaren waren de tovertafels in opmars maar een BeleefTV kan nog veel meer. De hoogtechnologische televisie draait op speciale software waarmee de bewoners wat ze maar willen kunnen oproepen. Dat kan gaan van videoclips van bekende artiesten tot een aflevering van pakweg Slisse en Cesar. De BeleefTV helpt onder ander de bewoner met dementie om herinneringen op te halen. “Maar we willen dat alle bewoners iets hebben aan het toestel”, zegt ergotherapeute Maita Delodder. “De televisie is mobiel en kan gekanteld worden. Verschillende afdelingen zullen er gebruik van maken. Elk kwartaal komen er ook updates met nieuwe inhoud zodat de televisie zal blijven boeien.”
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Goed nieuws uit WZC Zonnig Huis na coronazorgen: alle bewoners mogen opnieuw bezoekers ontvangen
  Halle

  Goed nieuws uit WZC Zonnig Huis na coronazor­gen: alle bewoners mogen opnieuw bezoekers ontvangen

  Het woonzorgcentrum Zonnig Huis op de campus van het OCMW is opnieuw coronavrij. Dat betekent dat de bezoekersregeling opnieuw versoepeld kan worden. Alle bewoners mogen opnieuw bezoek ontvangen en de bewoners mogen ook opnieuw naar buiten met hun bezoekers. Er wordt wel gevraagd om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo mag er maximum één bezoeker op de kamer. Wie met meer komt spreekt beter af in de cafetaria. Verder moeten de afstandsregels gerespecteerd blijven. Wie symptomen van corona heeft stelt zijn bezoek uit en wie na een bezoek aan de bewoners positief test wordt gevraagd om dat zo snel mogelijk te melden. In augustus werd een totaal bezoekverbod afgekondigd in het woonzorgcentrum nadat één bewoner positief testte. Nadien bleken nog meer bewoners besmet. Maar nu iedereen negatief testte zijn de zorgen van de baan.
 3. Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Burgemees­ter Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”

  “Waar blijft dat lang beloofde rijk van de vrijheid?” Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw pleit na anderhalf jaar onder coronaregime dat de belofte wordt ingelost. Nu tachtig procent van de Vlaamse bevolking gevaccineerd is mogen wat hem betreft heel wat regels op de schop. “En maak eindelijk eens een verschil tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden in de cijfers”, zegt Desmeth. “Want vreemd genoeg worden die nooit gepubliceerd.”