In april werden er al heel wat geveltuinen langs de Nijvelsesteenweg in Halle aangeplant. Maar nu gaat het stadsbestuur een stapje verder met het vergroenen van de huizen in Essenbeek.
Volledig scherm
In april werden er al heel wat geveltuinen langs de Nijvelsesteenweg in Halle aangeplant. Maar nu gaat het stadsbestuur een stapje verder met het vergroenen van de huizen in Essenbeek. © Bart Kerckhoven

Pilootproject helpt Essenbekenaren om hun huis te vergroenen

HalleHet gehucht Essenbeek in Halle zal er de komende jaren groener uitzien. De stad lanceert een nieuw project waarbij inwoners beroep kunnen doen op een adviseur om hun huis te vergroenen.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemeester? En waar kan je terecht voor een identiteitskaart?
  PREMIUM

  Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemees­ter? En waar kan je terecht voor een identi­teits­kaart?

  Symbolisch op het geografisch middelpunt van Gooik, Herne en Galmaarden werd in het Hof ter Spieringen de intentie tot fusie tussen de drie gemeenten bekendgemaakt. Een noodzaak, volgens de drie besturen. Bever, Lennik en Pepingen stappen niet in de fusie. Waarom niet? En wie zal burgemeester worden van de nieuwe fusiegemeente? En waarom is de fusie noodzakelijk? Na een gesprek met de betrokken burgemeesters geven we hieronder de huidige stand van zaken.
  Gooik