Pieter Michiels met een foto van zijn moeder Vicky op schoot in haar tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Michiels met een foto van zijn moeder Vicky op schoot in haar tuin. © Mozkito

Pieter (39) verloor in vijf jaar beide ouders, broer en zus en helpt nu anderen: “‘Alles goed?’, vragen mensen me. Nee, natuurlijk niet”

Op nauwelijks vijf jaar tijd verwerkte Pieter Michiels (39) uit Halle een echtscheiding en verloor hij zijn vader, broer, zus en moeder. Het verdriet een plaats geven leek onbegonnen werk tot Pieter zich kwetsbaar durfde opstellen. De kinder- en jongerencoach wil met zijn project ‘Cuore’ nu iedereen helpen om wat vaker gevoelens te tonen. “Wie zich kwetsbaar toont, kan daar zoveel kracht uit halen”, vertelt Pieter, die tennister Kim Clijsters strikte als meter voor zijn project.

  1. Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonderlijke prestatie op die leeftijd”
    PREMIUM

    Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonder­lij­ke prestatie op die leeftijd”

    De vader van Parkinsonpatiënt Ivo De Bisschop, de 90-jarige Frans, steunt het initiatief van zijn zoon met een eigen initiatief in zijn thuisgemeente Dilbeek. Er werd 49 dagen lang een kleinschalige ‘Parkinson Walk’ georganiseerd in de thuisgemeente van vader en zoon die heel wat mensen dagelijks op de been bracht. Wij hebben afgesproken met vader Frans, die net 90 jaar is geworden. “Enorm fier op mijn zoon zijn prestatie, maar niet verwacht dat het zo moeilijk zou worden”, vertelt Frans ons.