Aalhoul Redouan controleert het leer.
Volledig scherm
Aalhoul Redouan controleert het leer. © Tresignie

Pepingen-Halle maakt zich op voor start van nieuw seizoen

Na verlengingen tegen Herk-de-Stad (2-2) heeft Pepingen-Halle afscheid moeten nemen van de Croky Cup. Dat laat de ploeg toe om zich vanaf nu volledig toe te leggen op de competitiestart in de tweede afdeling B. Hoewel het geen tabula rasa was in het tussenseizoen, onderging de spelerskern toch wel wat wijzigingen. Vijf nieuwkomers werden aangetrokken, drie jeugdproducten werden opgenomen in de A-kern.

 1. Begeleidster van kinderopvang Okidoki besmet met coronavirus, opvang kan wel geopend blijven
  Halle

  Begeleid­ster van kinderop­vang Okidoki besmet met coronavi­rus, opvang kan wel geopend blijven

  In de buitenschoolse kinderopvang Okidoki werd bij één van de begeleiders een coronabesmetting vastgesteld. De begeleidster en de kinderen waarmee ze nauw contact had werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Na overleg met de preventiearts van het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid, werd beslist dat de kinderopvang wel geopend blijft. Slechts een deel van de kinderen heeft contact gehad met de besmette begeleidster en ook de nodige voorzorgsmaatregelen werden onder de personeelsleden altijd strikt toegepast.
 1. Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”
  PREMIUM

  Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”

  Luca, het acht weken oude zoontje van Olivier en Tanja uit Dilbeek, is twee weken geleden besmet geraakt met het coronavirus. Hoe? Dat weten ze niet, maar het is wel een extreem uitzonderlijk geval in Vlaanderen. Beide ouders hebben ook positief getest op het virus en verwerpen dan ook alle mensen die de maatregelen overtreden. “Mijn vrouw en zoontje hebben hard afgezien”, klinkt het bij Luca’s papa. Olivier vertelt ons hoe moeilijk de afgelopen weken voor hem en zijn gezin geweest zijn.
 2. Lieven Baert (Halle-Gooik) ziet competitie een maand opgeschort worden: “Kleine ramp voor alle ploegen”

  Lieven Baert (Hal­le-Gooi­k) ziet competitie een maand opgeschort worden: “Kleine ramp voor alle ploegen”

  Het besluit van minister Ben Weyts om alle zaalsporten vanaf woensdag tot het eerste weekend van november op te schorten treft ook het futsal. Er wordt nog onderzocht of profsport buiten deze regeling zal gehouden worden, maar wellicht heeft dat geen invloed op het zaalvoetbal. Ook eerstenationaler Halle-Gooik zal noodgedwongen (minstens) drie weken de deuren moeten sluiten.