Oxfam-Wereldwinkel Halle-Beersel trakteerde bezoekers op gratis kopje koffie
Volledig scherm
Oxfam-Wereldwinkel Halle-Beersel trakteerde bezoekers op gratis kopje koffie © Oxfam-Wereldwinkel Halle-Beersel

Oxfam-Wereldwinkel Halle-Beersel trakteert bezoekers op gratis kopje koffie

HalleOp zaterdag 8 mei schonk de Oxfam-Wereldwinkel Halle-Beerse haar klanten een gratis kopje eerlijke koffie. Alle vrijwilligers uit de buurt werden uitgenodigd om de wereld achter de winkel te leren kennen naar aanleiding van de Internationale Dag van de Eerlijke Handel.

 1. Vooral klachten van lawaaioverlast in Zennevallei na overwinning Rode Duivels
  Zennevallei

  Vooral klachten van lawaaiover­last in Zenneval­lei na overwin­ning Rode Duivels

  De politiezone Zennevallei beleefde een eerder rustige avond zaterdag toen de Rode Duivels met 3-0 wonnen van Rusland. Er werd onder andere gepatrouilleerd in Halle, waar heel wat volk op de terrasjes naar het voetbal keek maar alles verliep zonder problemen. In de loop van de avond kreeg de politie wel verschillende oproepen voor lawaaihinder nadat voetbalfans de overwinning iets te luidruchtig wilden vieren. In Sint-Pieters-Leeuw was er ook even een opstootje toen een bestuurder van een Porsche halfweg de tweede helft in het centrum inreed op het terras van café ’t Leeuwke.
 2. Neen… de schilders hebben geen fout gemaakt: “Lijnen van parkeervakken worden al jaren doorgetrokken voor inritten van garages”
  Halle

  Neen… de schilders hebben geen fout gemaakt: “Lijnen van parkeervak­ken worden al jaren doorgetrok­ken voor inritten van garages”

  Er werd de voorbije dagen op sociale media wat smalend gedaan over de witte parkeerstroken die zijn afgebakend op de Poststraat. Zo werden de witte lijnen ook doorgetrokken voor de inrit naar garages. Heel wat bewoners vroegen zich af of de schilders van diens geen fout gemaakt hadden maar volgens schepen van Openbare Werken Johan Servé (Vooruit) gebeurt alles volgens het boekje. “Overal in Halle worden de lijnen van de parkeerhavens doorgetrokken aan garagepoorten”, zegt Servé. “Als we telkens die vakken acht afbakenen gaat er plaats verloren. Verkeerstechnisch rijden mensen perfect over die witte lijn zonder dat ze een overtreding begaan. En het vermijdt ook discussies als sommigen automobilisten er niet buiten het vak zouden parkeren. Er is geen enkele reden om onze werkwijze te veranderen. Wellicht stelde men zich in de Poststraat vragen omdat daar voor het eerst parkeervakken zijn aangebracht nu er geschrankt parkeren werd ingevoerd.”