Links een file aan het keuringsstation in Halle s' ochtends na opening. Rechts een beeld van de ingang op de middag. Toen was er van drukte geen sprake meer.
Volledig scherm
Links een file aan het keuringsstation in Halle s' ochtends na opening. Rechts een beeld van de ingang op de middag. Toen was er van drukte geen sprake meer. © Bart Kerckhoven/rv

Overrompeling bij opening keuringsstation Halle maar wie ‘s middags kwam hoefde amper aan te schuiven

HalleHet keuringsstation van AIBV in de Zinkstraat in Halle werd vrijdagochtend overrompeld door mensen die hun voertuig zonder afspraak wilde laten keuren. Tegen de middag werd het toch weer terug een heel stuk rustiger. In West-Vlaanderen was er eveneens sprake van een kilometerslange wachtrijen aan de keuringscentra.

 1. Bestuurster voor rechter nadat ze met 2,39 promille ongeval veroorzaakt
  Gooik

  Bestuur­ster voor rechter nadat ze met 2,39 promille ongeval veroor­zaakt

  Bijna veertig jaar reed D. zonder problemen rond met haar wagen. Tot ze op 13 februari in Gooik op nauwelijks een paar tientallen meters van haar huis een ongeval met gewonden veroorzaakte. De politie kwam ter plaatse en de dame bleek 2,39 promille alcohol in het bloed te hebben. De beklaagde stond deze week in tranen voor de politierechter. “Ze heeft een fout gemaakt”, erkende haar advocaat meteen. “Ze was die avond op stap geweest met vriendinnen en had niet mogen rijden. Gelukkig raakte de tegenpartij niet ernstig gewond. Ik vraag toch om rekening te houden met de omstandigheden. Mijn cliënte werkt in een Brussels ziekenhuis en gaat in mei met pensioen. Ze zou het een ramp vinden moest men haar rijbewijs afnemen zodat ze niet meer op haar werk geraakt. Het is de enige reden waarom ze nog in de auto stapt. Als het moet zet ze hem nadien definitief aan de kant.”
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Blokspot in Pepingen biedt studeerplek aan voor 15 studenten
  Pepingen

  Blokspot in Pepingen biedt studeer­plek aan voor 15 studenten

  De Pepingse studenten kunnen ook dit jaar opnieuw samen en in alle rust studeren dankzij een ingerichte blokspot de komende weken. Woonzorgcentrum Henri Vanderstokken langs de Palokenstraat wordt hiervoor ingericht als blokspot voor maximaal 15 studenten en dat vanaf 20 december tot en met 31 januari. Enkel studenten die op voorhand inschrijven en de gewenste blokdata doorgeven, kunnen er dagelijks terecht van 8 tot 20 uur. Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven via jeugd@pepingen.be. Via de Facebookpagina van blokspot Pepingen worden elke week enkele studeertips of updates meegegeven. De blokspot is enkel toegankelijk voor studenten die in Pepingen wonen.