Oppositieraadslid Yves Demanet aan het kanaal Brussel-Charleroi.
Volledig scherm
Oppositieraadslid Yves Demanet aan het kanaal Brussel-Charleroi. © Rv

Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”

HalleOppositieraadslid Yves Demanet van burgerbeweging Halle2019 heeft een open brief geschreven aan het stadsbestuur van Halle. Hij verwijst naar een studie van enkele jaren terug waarbij Waterwegen en Zeekanaal voorstelde om het waterpeil van het kanaal met enkele meters te laten zakken. “Dat zou een extra buffer creëren om overtollig water uit de Zenne te kunnen opvangen om zo Halle tegen wateroverlast te beschermen”, zegt hij. “Gezien de geplande kanaalrenovatie biedt zich een grote opportuniteit aan voor onze stad.”

2 reacties

 • David Van Nimmen

  1 jaar geleden
  Vaste brug En een reservoir Zou nutig zijn ja
 • Olivier Petit

  1 jaar geleden
  Goeie oplossing , samen met Betonstop , vergroening van de voortuinen , aanpassing van wegfunderingen en kleine baantjes terug in grind of kassei ! Anders gaat het nooit lukken
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring
  Halle

  Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring

  Op de aansluiting van de E429 met de Brusselse Ring in Halle is maandagochtend een bestuurder van een bestelwagen overleden. Getuigen zagen omstreeks 7 uur het voertuig op de oprit zwalpen over de weg, tegen een vangrail schuren en uiteindelijk uit de bocht gaan om zo in de zijberm tegen een boom te botsen. Getuigen van het ongeval stopten nog en de hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te helpen maar de 58-jarige man overleed ter plaatse. Er waren geen andere voertuigen betrokken. Vermoedelijk raakte de chauffeur onwel.
 2. Bewoners Kareelveld kunnen voortaan petanquen in hun wijk
  Halle

  Bewoners Kareelveld kunnen voortaan petanquen in hun wijk

  Het Kareelveld in Halle krijgt binnenkort een petanqueveld. Het stadsbestuur laat het terrein aanleggen op een braakliggend stuk grond in de woonwijk. Het waren de bewoners zelf die de vraag stelden aan de stad of het stukje grond nieuwe invulling kon krijgen. “Ze lieten ons weten dat ze dromen van een petanqueveld”, aldus het stadsbestuur. “Zodat ze een plek hebben waar ze mekaar kunnen ontmoeten en samen een balletje werpen. De aanvraag werd ondertekend door alle bewoners van de straat.” Op het stadhuis vonden ze het idee prima en intussen is de aanleg al gestart.