Op deze werf in de Stationsstraat in Merchtem konden de inwoners vorig jaar nog gratis grondwater ophalen. Maar dat blijft vaak nog een uitzondering. En dus wil N-VA-raadslid Benjamin Swalens dat er een reglement komt in Halle zodat grondwater gerecycleerd kan worden of in de grond kan wegsijpelen.
Volledig scherm
Op deze werf in de Stationsstraat in Merchtem konden de inwoners vorig jaar nog gratis grondwater ophalen. Maar dat blijft vaak nog een uitzondering. En dus wil N-VA-raadslid Benjamin Swalens dat er een reglement komt in Halle zodat grondwater gerecycleerd kan worden of in de grond kan wegsijpelen. © Mozkito

Oppositie wil grondwater op werven recycleren maar... “Er is meer nodig dan een container en enkele pompen”

HallePeriodes van extreme droogte en watersnood wisselen elkaar af. Daarom wil gemeenteraadslid Benjamin Swalens (N-VA) dat aannemers het grondwater op hun werven niet meer in de riolering lozen. Zijn voorstel werd uiteindelijk niet gestemd. “Dit reglement alleen is de oplossing niet”, zegt schepen van Duurzaamheid Marijke Ceunen (Groen), die eind dit jaar een klimaatplan af wil hebben.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Vaccinatiebus houdt halt in Halle op woensdag en donderdag
  Halle

  Vaccinatie­bus houdt halt in Halle op woensdag en donderdag

  Wie zich nog moet laten vaccineren of nog een tweede prik moet krijgen, kan voortaan terecht op de vaccinatiebus. Voor een bezoek aan de vaccinatiebus hoef je vooraf geen afspraak meer te maken. Wie langskomt, heeft de keuze tussen Pfizer of Johnson & Johnson en neemt best z'n identiteitskaart mee. De vaccinatiebus is in Halle te vinden op woensdag en donderdag. Deze week houdt de bus halt op de parking van sportcomplex De bres. Op 15 september is dat van 14 tot 17 uur en op 16 september is dat van 9 tot 12 uur. Meer informatie over haltes, data en uren vind je op https://www.halle.be.
 2. Metalfestival Skallyfest lokt honderden bezoekers naar nieuwe locatie in oud stadsmagazijn
  Halle

  Metalfesti­val Skallyfest lokt honderden bezoekers naar nieuwe locatie in oud stadsmaga­zijn

  Honderden metalfans konden afgelopen zaterdag opnieuw genieten van een coronaproof evenement. Het oude stadsmagazijn van Halle werd voor de gelegenheid voor het eerst decor voor Skallyfest na een noodgedwongen coronasabbatjaar. Bezoekers moesten bij aankomst hun Covid Safe Ticket klaar houden, waarna ze volop konden starten aan hun avond vol (death) metal en hardcore. Met headliners als Bizkit Park, Off The Cross en Evil Invaders zet Skallyfest zich op de nationale kaart als metalfestival. Het zijn groepen die al op Graspop, Alcatraz en andere podia stonden.