CC 't Vondel is de enige cultuurzaal voor heel wat verenigingen in Halle (links tijdens een Prinsenverkiezing). Gemeenteraadslid Eva Demesmaeker (N-VA) wil dat ze vaker in de de cultuurtempel terecht kunnen.
Volledig scherm
CC 't Vondel is de enige cultuurzaal voor heel wat verenigingen in Halle (links tijdens een Prinsenverkiezing). Gemeenteraadslid Eva Demesmaeker (N-VA) wil dat ze vaker in de de cultuurtempel terecht kunnen. © Bart Kerckhoven/rv

Oppositie kaart capaciteitsprobleem Hals verenigingsleven aan: “Eigen organisaties moeten uitwijken naar andere gemeenten”

HalleDe cultuurverenigingen  kunnen volgens gemeenteraadslid Eva Demesmaeker (N-VA) nauwelijks nog in ’t Vondel terecht wanneer ze iets organiseren. “Cultuur blijft in de kou staan in Halle”, aldus Demesmaeker. Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) is het daar niet mee eens. “We hebben net meer dan 700.000 euro geïnvesteerd in het cultureel centrum”, zegt hij.

 1. Familie schenkt koperen kunstwerk Gustaaf Vandermeeren aan Mater Dei: “Op zijn 14de al rechterhand van kunstenaar - en telg van... - Camille Colruyt”
  PREMIUM
  Heikruis/Lembeek

  Familie schenkt koperen kunstwerk Gustaaf Vandermee­ren aan Mater Dei: “Op zijn 14de al rechter­hand van kunstenaar - en telg van... - Camille Colruyt”

  De broers Edwin en Bruno Vandermeeren hebben dinsdag een kunstwerk overhandigd aan woonzorgcentrum Mater Dei in Heikruis (Pepingen). Niet zomaar eentje, want deze is van de hand van hun overleden vader Gustaaf, die er bij zijn overlijden verbleef. De kunstenaar was in Lembeek en omstreken gekend als dé rechterhand en vaste medewerker van kunstenaar Camille Colruyt, een telg van de gelijknamige winkelketen. “We vonden dit unieke bas-reliëf in koper in een hoekje van de kelder terug”, vertellen de broers.
 1. Bus met leerlingen veilig gearriveerd in ons land na crash in Duitsland: “Onze bus stopte aan het ongeval en wij konden door de ramen zien wat er was gebeurd”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Liedekerke
  2

  Bus met leerlingen veilig gearri­veerd in ons land na crash in Duitsland: “Onze bus stopte aan het ongeval en wij konden door de ramen zien wat er was gebeurd”

  De eerste leerlingen en leerkrachten van Den Top en Populiertje zijn zonet aangekomen in Sint-Pieters-Leeuw. Gezien de gebeurtenissen afgelopen nacht in Duitsland - een van de bussen die terugkeerde van sneeuwklassen crashte - geen uitbundige sfeer, maar alle ouders waren weliswaar dolgelukkig dat ze zoon- of dochterlief weer in de armen konden sluiten. “De botsing moet hard geweest zijn, want een juf had zelfs een blauw oog”, zegt Mattis, die aan boord van de laatste bus zat.
 2. Belgische schoolkinderen betrokken bij busongeval in Duitsland: leerlingen en leerkrachten ongedeerd, chauffeur lichtgewond

  Belgische schoolkin­de­ren betrokken bij busongeval in Duitsland: leerlingen en leerkrach­ten ongedeerd, chauffeur lichtge­wond

  Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had vannacht een ongeval op de snelweg in Duitsland. Ook een twintigtal kinderen uit Sint-Pieters-Leeuw raakte betrokken bij het ongeval. De leerlingen keerden terug van sneeuwklassen in Oostenrijk. Van de kinderen en leerkrachten raakte niemand gewond, meldt de gemeente Liedekerke. De chauffeur is lichtgewond en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht.