CC 't Vondel is de enige cultuurzaal voor heel wat verenigingen in Halle (links tijdens een Prinsenverkiezing). Gemeenteraadslid Eva Demesmaeker (N-VA) wil dat ze vaker in de de cultuurtempel terecht kunnen.
Volledig scherm
CC 't Vondel is de enige cultuurzaal voor heel wat verenigingen in Halle (links tijdens een Prinsenverkiezing). Gemeenteraadslid Eva Demesmaeker (N-VA) wil dat ze vaker in de de cultuurtempel terecht kunnen. © Bart Kerckhoven/rv

Oppositie kaart capaciteitsprobleem Hals verenigingsleven aan: “Eigen organisaties moeten uitwijken naar andere gemeenten”

HalleDe cultuurverenigingen  kunnen volgens gemeenteraadslid Eva Demesmaeker (N-VA) nauwelijks nog in ’t Vondel terecht wanneer ze iets organiseren. “Cultuur blijft in de kou staan in Halle”, aldus Demesmaeker. Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) is het daar niet mee eens. “We hebben net meer dan 700.000 euro geïnvesteerd in het cultureel centrum”, zegt hij.

  1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
    Streamz

    Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

    Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.