Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Oplettende bankdirecteur aan de basis van veroordeling witwasbende

HalleTwaalf personen die betrokken waren bij grootschalige witwaspraktijken zijn veroordeeld tot celstraffen van 15 maanden tot 5 jaar. Via minstens vijf schermvennootschappen zou in een periode van elf maanden tijd voor maar liefst twaalf miljoen euro aan overschrijvingen verricht zijn, terwijl op een periode van zeven weken 1,3 miljoen euro cash werd afgehaald. Een oplettende bankdirecteur lag aan de basis van de ontmanteling van de bende.

 1. Politiezone Zennevallei controleerde drie dagen na elkaar: tientallen verkeersinbreuken vastgesteld
  Zennevallei

  Politiezo­ne Zenneval­lei controleer­de drie dagen na elkaar: tientallen verkeersin­breu­ken vastge­steld

  De verkeersdienst van de politiezone Zennevallei heeft de afgelopen dagen verschillende controles gehouden op het grondgebied. Daarbij betrapten de agenten veertien bestuurders die onder invloed van drank of drugs reden. Daarnaast werd nog een veertigtal overtredingen vastgesteld, samen met zeventig snelheidsovertredingen. Bij één van de controles namen ook leerlingen van de politieschool deel.
 2. Dove dementerende man (87) schiet echtgenote (85) neer en berooft zichzelf van het leven
  Sint-Pieters-Leeuw
  1

  Dove dementeren­de man (87) schiet echtgenote (85) neer en berooft zichzelf van het leven

  In Sint-Pieters-Leeuw heeft donderdagavond een dove en dementerende man zijn vrouw neergeschoten om zich vervolgens van het leven te beroven. Zijn echtgenote kon zich na het schietincident in veiligheid brengen, maar de schutter verschanste zich in zijn woning. De speciale eenheden van de federale politie vielen het huis binnen maar troffen er het levenloze lichaam van de man aan.