Links het appartementsgebouw op de Nijvelsesteenweg in Essenbeek, rechts René Dekegel met de documenten van het appartement dat zijn ouders ooit kochten.
Volledig scherm
PREMIUM
Links het appartementsgebouw op de Nijvelsesteenweg in Essenbeek, rechts René Dekegel met de documenten van het appartement dat zijn ouders ooit kochten. © Bart Kerckhoven

Opgesplitste duplexen in Halle blijken onvergund: “We blijven achter met onverkoopbare appartementen”

HalleVier appartementen in Essenbeek blijken eigenlijk illegaal te zijn nadat duidelijk werd dat jaren geleden de akte gewijzigd werd. De huidige eigenaars waren niet op de hoogte en vragen dat de stad de situatie regulariseert. “Want wie gaat nu een illegaal appartement kopen?”, vraagt één van de getroffen eigenaars zich af. Volgens burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) is een regularisatie onmogelijk.

 1. Tatjana uit Buizingen wil Miss Vlaams-Brabant worden en kan rekenen op steun van burgemeester
  Halle/Buizingen

  Tatjana uit Buizingen wil Miss Vlaams-Bra­bant worden en kan rekenen op steun van burgemees­ter

  Tatjana Smismans (22) uit Buizingen doet een gooi naar het kroontje van Miss Vlaams-Brabant. En ze kan alvast rekenen op de steun van burgemeester Marc Snoeck (Vooruit), die haar op het stadhuis in Halle ontving. De student zit op de Hogeschool in Leuven en volgt de lerarenopleiding. Ze heeft jaren gedanst, maar stopte ermee om haar studies voorrang te geven. De verkiezing van Miss Vlaams-Brabant vindt eind september plaats. De winnares stoot meteen ook door naar de finale van Miss België 2022. Iedereen kan Tatjana wel al helpen door op haar te stemmen door een sms’je te sturen naar 6665 met de boodschap MVB05. “Burgemeester Marc Snoeck geeft alvast via het symbolisch ‘elleboogje’ zijn duwtje aan Tatjana en wenst haar veel succes”, klinkt het op het kabinet.
 1. ‘Blinde vlek’ Lembeek krijgt kinderopvang met 36 plaatsen: “Wachten op subsidies duurt te lang en dus bouwen we zelf”
  Lembeek

  ‘Blinde vlek’ Lembeek krijgt kinderop­vang met 36 plaatsen: “Wachten op subsidies duurt te lang en dus bouwen we zelf”

  Als antwoord op het tekort aan opvangplaatsen voor kinderen in Halle, bouwt de stad een nieuwe kinderopvang in Lembeek. Het bestuur wacht niet op subsidies omdat de nood zo hoog is in de deelgemeente. Amper 39 procent van de baby’s en peuters kan er opgevangen worden. “Lembeek is een echte blinde vlek op de kaart als het om opvangplaatsen voor kinderen gaat”, zegt schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V).
 2. Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”
  Halle
  2

  Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”

  Oppositieraadslid Yves Demanet van burgerbeweging Halle2019 heeft een open brief geschreven aan het stadsbestuur van Halle. Hij verwijst naar een studie van enkele jaren terug waarbij Waterwegen en Zeekanaal voorstelde om het waterpeil van het kanaal met enkele meters te laten zakken. “Dat zou een extra buffer creëren om overtollig water uit de Zenne te kunnen opvangen om zo Halle tegen wateroverlast te beschermen”, zegt hij. “Gezien de geplande kanaalrenovatie biedt zich een grote opportuniteit aan voor onze stad.”