Anthony B. (24)
Volledig scherm
Anthony B. (24) © Marc Baert

Ook in 2021 stopt het niet voor Anthony B. (24), die sinds 2012 veroordelingen aan elkaar rijgt: “Nieuwe rechtszaak in februari”

HuizingenIn 2020 was Anthony B. (24) een vaste klant voor de Brusselse correctionele rechtbank. Hij was beklaagde in een reeks rechtszaken voor verschillende misstappen: zinloos geweld, diefstallen, een uit de hand gelopen burenruzie en een inbraak. In totaal werd hij al acht keer veroordeeld sinds hij in 2012 betrokken was bij het doodpesten van Priscilla Sergeant (14). Ondertussen is het nieuwe jaar nog maar pas begonnen en een nieuwe rechtszaak ligt al in het verschiet. 

 1. Anthony B., in 2012 betrokken bij doodpesten Priscilla Sergeant, dit jaar vaste klant voor rechtbank. “En toch is hij geen monster...”
  PREMIUM
  Huizingen

  Anthony B., in 2012 betrokken bij doodpesten Priscilla Sergeant, dit jaar vaste klant voor rechtbank. “En toch is hij geen monster...”

  In december blikken we in Vlaams-Brabant en Brussel in 20 verhalen terug op 2020. Een van de figuren die meermaals in onze krant opdook, was Anthony B.(24). De man was in 2012 betrokken bij het doodpesten van Priscilla Sergeant uit Huizingen. Nadat hij vorig jaar een berisping kreeg hiervoor volgden dit jaar een reeks rechtszaken voor andere misstappen: zinloos geweld, diefstallen, een uit de hand gelopen burenruzie en een inbraak. In totaal werd hij al acht keer veroordeeld. Onze reporter ging langs bij zijn advocate Cecile Kenis (33), die telkens weer aan zijn zijde staat. Soms ontgoocheld in haar cliënt of in het oordeel van de rechter, maar steeds even bevlogen verdedigt ze de draaideurcrimineel. “Het klinkt misschien raar, maar hij is een van mijn aangenaamste cliënten.”
 1. Opnieuw veroordeling voor Anthony B.: 1 jaar en 15 maanden cel voor inbraken en burenruzie
  PREMIUM
  Huizingen/Sint-Pieters-Leeuw

  Opnieuw veroorde­ling voor Anthony B.: 1 jaar en 15 maanden cel voor inbraken en burenruzie

  Anthony B. (24) uit Huizingen, medeverantwoordelijk voor de dood van Priscilla Sergeant in 2012, mag alweer een nieuw streepje op zijn strafregister zetten. Deze keer kreeg hij celstraffen van 1 jaar en 15 maanden. Niet alleen brak hij in in verschillende garageboxen, ook ging hij door het lint toen de politie hem arresteerde nadat hij met een wapen had staan zwaaien bij een burenruzie.
 2. Verantwoordelijke dood Priscilla (14) opnieuw voor rechter na geweld: “Ik hoorde mijn broers bezorgheid en wilde helpen”
  PREMIUM

  Verantwoor­de­lij­ke dood Priscilla (14) opnieuw voor rechter na geweld: “Ik hoorde mijn broers bezorgheid en wilde helpen”

  Het stopt maar niet voor Anthony B. (24) uit Huizingen. Voor de zoveelste keer dreigt hij veroordeeld te worden, dit keer voor geweld tegen een kennis van zijn broer. Nadat hij op 16-jarige leeftijd betrokken was bij de dood van Priscilla Sergeant (14) rijgt hij de veroordelingen aan elkaar. Van diefstal over verkeersagressie tot het oplossen van geschillen met de vuisten. B. werkt de Brusselse rechters danig op de zenuwen.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan