De revue van de Halse Carnavalraad is een wervelend spektakel. (archiefbeeld uit 2018)
Volledig scherm
De revue van de Halse Carnavalraad is een wervelend spektakel. (archiefbeeld uit 2018) © rv

Ook een kaartje bemachtigd voor de revue van de Halse Carnavalraad? Dit mag je vrijdag in ’t Vondel verwachten. “Het lijkt alsof er een echte char het podium is opgereden”

HalleDe Halse carnavalisten ‘zitten op iete koule’. En dat leverde de Halse Carnavalraad genoeg inspiratie voor een nieuwe revue. Het geduld werd op de proef gesteld want we moesten liefst drie jaar wachten op een nieuwe editie. Dit mogen we vrijdagavond in ’t Vondel verwachten.

 1. Van de nieuwe Tilquin tot Oude Geuze Vermouth... Primeurtjes proeven op vijftiende Dag van de Oude Geuze
  Halle

  Van de nieuwe Tilquin tot Oude Geuze Vermouth... Primeur­tjes proeven op vijftiende Dag van de Oude Geuze

  In het Streekproductencentrum in Halle vindt dit weekend voor de vijftiende keer de Dag van de Oude Geuze plaats. Daarvoor werkt de winkel samen met bierproeversvereniging De Lambikstoempers. “Wij schenken enkel de echte lambiekbieren”, zegt voorzitter Wanne Madalijns van De Lambikstoempers. “Namelijk deze waar nog 100 procent lambiek wordt gebruikt om oude geuze en kriek te bekomen en waar gebruik wordt gemaakt van de gistcellen die te vinden zijn in de lucht van de Zennevallei.”
 2. Beklaagde in tranen voor rechter na dodelijk ongeval waarbij voetganger (87) sterft: “Ik vraag me al twee jaar af hoe dit kon gebeuren”
  PREMIUM
  Halle/Kraainem

  Beklaagde in tranen voor rechter na dodelijk ongeval waarbij voetganger (87) sterft: “Ik vraag me al twee jaar af hoe dit kon gebeuren”

  Een chauffeur die in april 2019 een dodelijk ongeval veroorzaakte in Kraainem stond maandag in tranen voor de politierechter in Halle. P.J. reed de 87-jarige George Segers aan toen die overstak op het zebrapad. De man reed niet te snel en had niet gedronken. Maar de voetganger zag hij veel te laat opduiken. “Wat u overkwam is de nachtmerrie van elke bestuurder”, sprak rechter Johan Van Laethem.
 1. BINNENKIJKEN. Joeri (36) en Lindsay (32) openen Liebe’s Boetiek in legendarisch Dem’s-gebouw: “Authenticiteit bewaard maar wel volledig naar onze smaak ingericht”
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Joeri (36) en Lindsay (32) openen Liebe’s Boetiek in legenda­risch Dem’s-ge­bouw: “Authenti­ci­teit bewaard maar wel volledig naar onze smaak ingericht”

  Twee jaar na het faillissement van de bekende kledingzaak Dem’s worden in het pand in de Basiliekstraat opnieuw kleren verkocht. Joeri Pauwels (36) en Lindsay Vandevelde (32) baten er Liebe’s Boetiek uit. Het koppel biedt betaalbare kleding op maat van iedereen aan. De pop-up is een vervolg op de webwinkel die ze eerder openden. “De authenticiteit van Dem’s bleef bewaard maar we doen wel ons eigen ding”, vertellen Joeri en Lindsay.
 2. Hoe het Blaa Ettekes Fonds Carnaval Halle met 16.000 euro door coronacrisis loodst: “Zelf geschrokken van het ingezamelde bedrag”
  PREMIUM
  Halle

  Hoe het Blaa Ettekes Fonds Carnaval Halle met 16.000 euro door coronacri­sis loodst: “Zelf geschrok­ken van het ingezamel­de bedrag”

  Tijdens de eerste lockdown verkocht Ronny De Facteur hartjes die hij eigenhandig sneed uit laminaat. Zo wilde hij zijn carnavalscollega’s steunen. Een jaar later heeft het ‘Blaa Ettekes Fonds’ liefst 16.185,32 euro in kas en zorgt hij er samen met Marc, Ben en Danny voor dat geen enkele groep ten onder zal gaan aan corona. Wat begon in het atelier van Ronny is een blauwe solidariteitsgolf die de Halse carnavalsgemeenschap overspoelt. Het verhaal achter het steunfonds van Carnaval Halle.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?