De revue van de Halse Carnavalraad is een wervelend spektakel. (archiefbeeld uit 2018)
Volledig scherm
De revue van de Halse Carnavalraad is een wervelend spektakel. (archiefbeeld uit 2018) © rv

Ook een kaartje bemachtigd voor de revue van de Halse Carnavalraad? Dit mag je vrijdag in ’t Vondel verwachten. “Het lijkt alsof er een echte char het podium is opgereden”

HalleDe Halse carnavalisten ‘zitten op iete koule’. En dat leverde de Halse Carnavalraad genoeg inspiratie voor een nieuwe revue. Het geduld werd op de proef gesteld want we moesten liefst drie jaar wachten op een nieuwe editie. Dit mogen we vrijdagavond in ’t Vondel verwachten.

 1. Hoe het Blaa Ettekes Fonds Carnaval Halle met 16.000 euro door coronacrisis loodst: “Zelf geschrokken van het ingezamelde bedrag”
  PREMIUM
  Halle

  Hoe het Blaa Ettekes Fonds Carnaval Halle met 16.000 euro door coronacri­sis loodst: “Zelf geschrok­ken van het ingezamel­de bedrag”

  Tijdens de eerste lockdown verkocht Ronny De Facteur hartjes die hij eigenhandig sneed uit laminaat. Zo wilde hij zijn carnavalscollega’s steunen. Een jaar later heeft het ‘Blaa Ettekes Fonds’ liefst 16.185,32 euro in kas en zorgt hij er samen met Marc, Ben en Danny voor dat geen enkele groep ten onder zal gaan aan corona. Wat begon in het atelier van Ronny is een blauwe solidariteitsgolf die de Halse carnavalsgemeenschap overspoelt. Het verhaal achter het steunfonds van Carnaval Halle.
 2. Buurgemeenten plaatsen samen ondergrondse glascontainer
  Sint-Pieters-Leeuw

  Buurgemeen­ten plaatsen samen ondergrond­se glascontai­ner

  De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat samen met buurgemeente Drogenbos een ondergrondse glascontainer in Negenmanneke plaatsen en onderhouden. De container komt op de hoek van de koning Albertstraat, recht tegen over het bedrijf Exobois. Omdat het gaat om een gebied waar een grillige gemeentegrens loopt tussen Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos slaan beide gemeenten de handen in elkaar. Beide besturen delen de investerings- en exploitatiekosten. De locatie is zo gekozen dat er nog enige vorm van sociale controle is, maar dat het toch voldoende verwijderd is van de eerste woningen.
 1. Kindergemeenteraad Beersel zamelt speelgoed in voor kwetsbare gezinnen
  Beersel

  Kinderge­meen­te­raad Beersel zamelt speelgoed in voor kwetsbare gezinnen

  De kindergemeenteraad van Beersel zorgt er voor dat heel wat kinderen van wie de ouders het financieel moeilijk hebben toch een geschenkje krijgen tijdens de eindejaarsperiode. De leden haalden onder begeleiding van de jeugddienst de afgelopen weken speelgoed op in de verschillende gemeentelijke basisscholen. Het ingezamelde speelgoed werd gesorteerd en ingepakt met een persoonlijke boodschap voor de ontvanger. De pakjes werden aan de medewerkers van het Sociaal Huis bezorgd, die ze op hun beurt verder uitdelen aan de kwetsbare gezinnen in onze gemeente.