De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames op archiefbeeld. © Mozkito

Ook 40ste verjaardag van Orde van Hofmaarschalken en Hofdames wijkt voor corona

Het blijft annuleringen regenen: het evenement ‘Vietigjoere Soirée’ van de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle gaat niet door.

 1. Stad Halle zet Fair Trade in de kijker
  Halle

  Stad Halle zet Fair Trade in de kijker

  Al 10 jaar lang is de stad Halle een FairTradeGemeente. Op 8 mei is het de internationale Dag van de Fair Trade, en net daarom hangt de stad het FairTradeGemeente-bord op aan de ingang van het stadhuis. Zo kunnen alle bezoekers duidelijk zien dat er in de stad aan eerlijke handel gedaan wordt. Dankzij een samenwerking met de sociale dienst van het OCMW zullen ook mensen die het financieel moeilijk hebben de kans krijgen om te proeven van producten die voortkomen uit eerlijke handel. In de maand mei worden er namelijk Fairtradeproducten toevoegen aan de voedselpakketten van zo’n 120 gezinnen. Bij een 60-tal gezinnen die hun inkopen doen bij de sociale kruidenier van buurthuis Ommekaar, geldt hetzelfde principe.
 2. Jeroen Camerlynck (Fleddy Melculy) pakt zijn eerste pint in Bellingen: “Uitbaters zijn de beste vrienden geworden”
  Bellingen

  Jeroen Camerlynck (Fleddy Melculy) pakt zijn eerste pint in Bellingen: “Uitbaters zijn de beste vrienden geworden”

  Jeroen Camerlynck, frontman van metalband Fleddy Melculy, hoeft niet lang na te denken waar hij zijn eerste pint gaat pakken nu de terrassen van de cafés open mogen. “Ze mogen me zeker verwachten in De Bascule op de Hondzochtstraat in Bellingen”, zegt Jeroen. “Het is niet ver van mijn deur en dus hoef ik niet eens de wagen te nemen om op café te gaan. Dat is al eens handig als je een paar pinten drinkt. Ik heb De Bascule ontdekt toen we naar Bellingen verhuisden en intussen zijn cafébaas Jef en zijn vrouw Marije onze beste vrienden geworden. Het plezante aan het café is dat er veel plaats is. Er is het café op zich, maar er is ook een schuur en een groot terras naast het café en dan is er nog eens een leuke tuin. Het maakt niet uit waar ik daar zit, het is er overal gezellig.”
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije