De voorbije jaren werd er heel wat bijgebouwd in Halle. De stad wil nu een visie uitwerken over wat er nog mogelijk is.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorbije jaren werd er heel wat bijgebouwd in Halle. De stad wil nu een visie uitwerken over wat er nog mogelijk is. © Bart Kerckhoven

Ontwikkelaars mogen (even) niet meer bouwen in Halle: “Bouwpauze om te bepalen wat we zelf willen voor onze stad”

Halle keurt de komende twee jaar geen aanvragen meer goed om appartementen te bouwen in de stad. Het stadsbestuur wil bepalen waar en hoeveel er nog kan bijgebouwd worden voor er nieuwe vergunningen toegekend worden. “Er is twintig jaar lang enorm veel bijgebouwd in Halle”, zegt schepen Marijke Ceunen (Groen). “Dat legt extra druk op onze stad. We kiezen nu voor kwaliteit boven kwantiteit.” Voor enkele projecten worden wel nog uitzonderingen gemaakt.

 1. Zeg niet ‘bouwstop’ maar ‘bouwpauze’ in Halle: “Huizen moeten betaalbaar blijven voor jonge Hallenaren”
  PREMIUM

  Zeg niet ‘bouwstop’ maar ‘bouwpauze’ in Halle: “Huizen moeten betaalbaar blijven voor jonge Hallenaren”

  Halle voert geen bouwstop in zoals dat in Beersel en Sint-Pieters-Leeuw de voorbije maanden gebeurde. Oppositiepartij N-VA vreest dat de stad het toenemend aantal inwoners niet aankan en stelde daarom voor om ook in Halle de bouwwoede een halt toe te roepen met een gelijkaardig voorstel. “Maar een bouwstop of eender welke bouwpauze zal de problemen niet oplossen”, zegt bevoegd schepen Marijke Ceunen (Groen) die aankondigt dat het schepencollege wel nadenkt over een bouwpauze waarbij specifieke voorwaarden worden opgelegd aan wie bouwt in Halle.
 2. Parking Sint-Rochusstraat heropend na 2,5 jaar. 
 Opsteker voor handelaars: “Leuk voor de klanten en extra troef voor de wijk”
  Play
  Halle

  Parking Sint-Rochus­straat heropend na 2,5 jaar. Opsteker voor handelaars: “Leuk voor de klanten en extra troef voor de wijk”

  De vroegere ‘Parking Decotex’ op de Sint-Rochusstraat is opnieuw open. De eigenaar sloot de parking in 2017 af omdat hij geen akkoord vond met het stadsbestuur. Het schepencollege van Halle besliste nu om een deel van het terrein te kopen. Een goede zaak voor de handelaars en vrije beroepen van de wijk want hun cliënteel vindt voortaan vlotter een parkeerplaats. “Het kan misschien een troef zijn om leegstaande winkelpanden ingevuld te krijgen”, zegt Christel Desmet van schoonheidsinstituut Iduna.
 1. Halle-Gooik moet sporthal De Bres afstaan voor vaccinatie: “Dit is twee keer broodroof”
  Futsal eerste nationale

  Hal­le-Gooi­k moet sporthal De Bres afstaan voor vaccinatie: “Dit is twee keer broodroof”

  De overheid is begonnen met de vaccinatie van de bevolking. Uiteraard is dit goed nieuws. Nogal wat sporthallen werden opgevraagd om die vaccinaties tot een goed einde te brengen. Voor een aantal sportclubs heeft dit echter zware gevolgen. Halle-Gooik is een van de slachtoffers die tot drie keer toe getroffen wordt. De eerstenationaler in het futsal kan niet langer beschikken over sporthal De Bres.
 2. Halle weigert bouw van laatste appartementen op Nederhem: “We zijn kritisch voor elk bouwproject in de stad”
  Play
  PREMIUM

  Halle weigert bouw van laatste appartemen­ten op Nederhem: “We zijn kritisch voor elk bouwpro­ject in de stad”

  Vijftien jaar geleden liet de stad bouwen in overstromingsgebied toe, maar nu weigert ze de bouwaanvraag van ontwikkelaar Van Roey die op Nederhem de laatste appartementsblokken van de nieuwe woonwijk wil realiseren en nu zijn huiswerk opnieuw moet maken. De stad maakt zich zorgen over mogelijke parkeerproblemen en het gebrek aan groen. Van Roey blijkt niet de enige ontwikkelaar te zijn die in Halle een aanvraag geweigerd ziet. “We viseren de ontwikkelaars niet, we nemen alle aanvragen kritisch door”, zegt schepen van Ruimte en Wonen Marijke Ceunen (Groen).
 3. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph