Een van de verdachten (links) geeft zich over aan de speciale eenheden van de federale politie.
Volledig scherm
Een van de verdachten (links) geeft zich over aan de speciale eenheden van de federale politie. © Tom Vierendeels

Ontvoerde man ontsnapt uit leegstaand huis in Halle: speciale eenheden arresteren vier mannen

HalleOp de Edingensesteenweg in Halle werden zondagochtend agenten van de DSU, de Belgische speciale eenheden, ingezet nadat een ontvoerde man kon ontsnappen uit een leegstaand huis. In die woning hadden vier verdachten zich verschanst. Eén verdachte gaf zich snel over, maar voor drie anderen was een tussenkomst door de speciale eenheden nodig.

2 reacties

 • Henri Dederen

  2 jaar geleden
  Benieuwd wat de ware feiten zijn van deze bizarre ontvoering.
 • Paul Keulemans

  2 jaar geleden
  Je zit al te wachten op de advocaten van de daders dat het allemaal een misverstand was en dat ze een leuk feestje hadden georganiseerd voor zijn verjaardag ! Terwijl je als inwoner van dit land eigenlijk hoopt dat ze 20 jaar eenzame opsluiting op water en brood krijgen om de kosten voor de bevolking zo laag mogelijk te houden !
 1. Nooit eerder klopten zo veel mensen aan bij laatste pandjeshuis van België. Dit gaat er straks onder de hamer: van parelhalssnoer met 8 briljanten tot beschadigd olieverfschilderij
  PREMIUM
  Brussel

  Nooit eerder klopten zo veel mensen aan bij laatste pandjes­huis van België. Dit gaat er straks onder de hamer: van parelhals­snoer met 8 briljanten tot beschadigd olieverf­schil­de­rij

  Op enkele stappen van het Vossenplein, hartje Marollen, bots je op het statige gebouw van het laatste filiaal van de Berg van Barmhartigheid in ons land. Achter de muren van de financiële instelling liggen honderden olieverfschilderijen, kostbare halssnoeren, maar ook fietsen, oud meubilair en flessen wijn te wachten op hun oude eigenaar. Of een nieuwe. Zo’n 400 jaar na de oprichting, komen meer mensen dan ooit hun waardevolle spullen verpanden in ruil voor een lening. Onze reporter kreeg een blik achter de schermen bij het laatste pandjeshuis van België. “Moeders en vaders laten hun trouwring bij ons achter om hun kinderen te eten te kunnen geven”, aldus operationeel directeur Jan Declerq (58).