De brandweer heeft vragen bij de brandveiligheid in het Oud-Jezuïetencollege in Halle
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer heeft vragen bij de brandveiligheid in het Oud-Jezuïetencollege in Halle © Bart Kerckhoven

Ongunstig brandweerverslag voor Kunstacademie Halle maar sluiting niet aan de orde: “Historisch gebouw, met charmes en gebreken”

HalleDe brandweer maakt zich zorgen om de veiligheid in het Oud-Jezuïetencollege in Halle. Eind januari werd zelfs geadviseerd om de vestiging van de Kunstacademie Halle te sluiten na een negatieve inspectie. “Een blamage voor het stadsbestuur”, zegt gemeenteraadslid Dirk Van Heymbeeck (N-VA). Schepen Pieter Busselot (CD&V) zegt dat het gebouw zonder probleem kan gebruikt worden. “We hebben intussen al aanpassingen gedaan”, zegt Busselot.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"