Onbekenden vandaliseren bloembakken in Parklaan
Volledig scherm
Onbekenden vandaliseren bloembakken in Parklaan © rv

Onbekenden vandaliseren bloembakken in Parklaan

HalleTijdens de nacht van dinsdag op woensdag hebben drie onbekende jongeren de bloemen in de bloembakken langs de Parklaan in Halle vernield.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Iedereen kan mening geven over langverwachte heraanleg A8
  Halle

  Iedereen kan mening geven over langver­wach­te heraanleg A8

  De heraanleg van de A8 zit er eindelijk aan te komen. En daarbij wordt iedereen betrokken. De Vlaamse overheid kondigde eerder dit jaar aan dat er een ondertunneling van de snelweg voorzien wordt tussen de Halleweg en de Nijvelsesteenweg en dat er nog een oplossing gezocht wordt voor de wijk Rodenem. In totaal wordt er 160 miljoen euro voorzien. Er is nu een studie opgestart die het project verder vorm zal geven. De studie wordt uitgevoerd in opdracht van De Werkvennootschap. De organisatie zal in gesprek gaan met de stad Halle, belangengroepen, bedrijven, verenigingen en burgers. “Binnenkort zal elke Hallenaar een foldertje in de bus krijgen met meer uitleg over het participatief proces van dit project”, klinkt het bij de stad. “Ondertussen zit het projectteam niet stil en zijn de eerste consultatiemomenten met professionele actoren al begonnen. Vervolgens kunnen ook de inwoners van de stad hun mening geven.”
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Chauffeur onder invloed van alcohol en drugs crasht vlak bij schoolpoort en vlucht weg
  Halle

  Chauffeur onder invloed van alcohol en drugs crasht vlak bij school­poort en vlucht weg

  In de buurt van het Heilig Hart&College is donderdagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd. Een bestuurder van een wagen reed er omstreeks 15.25 uur aan hoge snelheid het Vondel in, maar raakte bij het kruisen een andere wagen. De jonge chauffeur verloor de controle over het stuur en de wagen belandde op het voetpad tegen een trap van een huis. De klap was zo hevig dat de airbags afgingen. De brandweer werd opgeroepen omdat de wagen begon te roken, maar uiteindelijk vatte het voertuig geen vuur. De bestuurder van de auto die het ongeval veroorzaakte sloeg meteen op de vlucht. Hij werd ter hoogte van de Grote Markt wel tegengehouden door omstaanders.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.