Aan de achterzijde van het Historisch Stadhuis zal een aanbouw nodig zijn om alles toegankelijk te maken en de technische installaties te voorzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de achterzijde van het Historisch Stadhuis zal een aanbouw nodig zijn om alles toegankelijk te maken en de technische installaties te voorzien. © Bart Kerckhoven

Omstreden plannen aanbouw Historisch Stadhuis worden bijgestuurd: “Maar wat we ook doen... Het zal impact hebben op het Possozplein”

HalleDe omstreden plannen voor de aanbouw aan het Historisch Stadhuis worden bijgestuurd. Onder andere gemeenteraadslid Yves Demanet (Halle2019) heeft heel wat kritiek op de geplande bombastische bijbouw op het Possozplein. Ook het schepencollege is niet tevreden over het ontwerp. De architecten leggen binnen enkele weken al een nieuw voorstel voor aan het schepencollege. “We verliezen tijd door deze aanpassingen, maar zo kunnen we de beste keuze maken”, zegt schepen van Patrimonium Pieter Busselot (CD&V).

 1. Sterrenchef dringend op zoek naar plasma voor zoontje Aster (3): “Een kind moet toch gewoon kind kunnen zijn?”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Sterren­chef dringend op zoek naar plasma voor zoontje Aster (3): “Een kind moet toch gewoon kind kunnen zijn?”

  De ouders van de 3-jarige Aster zijn met hoogdringendheid op zoek naar plasma voor hun zoontje. Er werd al maanden uitgekeken naar thuistherapie voor zijn immuundeficiëntie, maar door een tekort aan voorraad moet die therapie in het ziekenhuis worden verdergezet. En dan nog is het niet zeker of er de komende maanden voldoende voorraad zal zijn om hem en alle anderen met deze ziekte te verzorgen. “We willen de beleidsmakers bereiken en vooral bewust maken van deze problematiek”, klinkt het bij mama Evi Pauwels.
 1. Kapper Thierry gaat naakt uit protest: “Er wordt met twee maten en twee gewichten gewerkt”
  PREMIUM
  Halle

  Kapper Thierry gaat naakt uit protest: “Er wordt met twee maten en twee gewichten gewerkt”

  “De staat wil ons uitkleden maar ik doe dat liever zelf.” Met die boodschap zetten kapper Thierry Lanneer (48) en heel wat van zijn collega’s zichzelf naakt te kijk op sociale media. “Onze salons blijven gesloten terwijl de winkels deze week weer klanten ontvangen”, zucht Thierry. “De overheid werkt met twee maten en gewichten en dat kost stilaan handenvol geld.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt