De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames klinkt met een nieuw biertje op de veertigste verjaardag in Halle.
Volledig scherm
De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames klinkt met een nieuw biertje op de veertigste verjaardag in Halle. © Mozkito

‘Oedelijkste sosjetèit van Halle’ viert verjaardag met eigen biertje

De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames viert de veertigste verjaardag met het eigen biertje ‘Farandole’. De ‘oedelijkste sosjetèit’ van Halle maakte een hele evolutie door sinds 1980. Destijds sloten de koppels die naast de titel van Prinsenpaar grepen zich aan, maar vandaag stelt de orde zelf een paar aan en onderhouden de leden vooral vriendschapsbanden met andere carnavalssteden.

  1. Parochianen restaureren waardevol kunstwerk uit achttiende eeuw mét hint naar Notre-Dame: “Per toeval ontdekt en nipt van de ondergang gered”
    PREMIUM
    Alsemberg

    Parochia­nen restaure­ren waardevol kunstwerk uit achttiende eeuw mét hint naar No­tre-Da­me: “Per toeval ontdekt en nipt van de ondergang gered”

    Een uniek houten bas-reliëf keert na vier jaar restauratie terug naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Alsemberg. Het kunstwerk stond al jaren te verkommeren, maar vijf jaar geleden ontdekte men dat het een werk was van de belangrijke Brusselse kunstenaar Jacques Bergé. Parochianen René Van den Braembussche (78) en Leen De Waele (77) gingen samen aan de slag om het werk van de ondergang te redden.