De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames klinkt met een nieuw biertje op de veertigste verjaardag in Halle.
Volledig scherm
De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames klinkt met een nieuw biertje op de veertigste verjaardag in Halle. © Mozkito

‘Oedelijkste sosjetèit van Halle’ viert verjaardag met eigen biertje

De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames viert de veertigste verjaardag met het eigen biertje ‘Farandole’. De ‘oedelijkste sosjetèit’ van Halle maakte een hele evolutie door sinds 1980. Destijds sloten de koppels die naast de titel van Prinsenpaar grepen zich aan, maar vandaag stelt de orde zelf een paar aan en onderhouden de leden vooral vriendschapsbanden met andere carnavalssteden.

 1. Overleg bij Bpost levert niets op: postbodes staken woensdag verder
  Beersel

  Overleg bij Bpost levert niets op: postbodes staken woensdag verder

  De postbodes van het mailcenter in Huizingen zullen ook woensdag nog staken. Ze eisen meer personeel om de werkdruk op te vangen. “Maar voorlopig zijn er onvoldoende garanties van de directie”, zegt vakbondsafgevaardigde Rudi Arnalsteen (ACOD). “Er werd sinds dinsdagochtend opnieuw gepraat en er zijn voorstellen gedaan maar het personeel gaat voorlopig niet akkoord. De directie wil zaken analyseren en ideeën bestuderen maar dat gaat allemaal veel te lang duren. De mensen willen oplossingen op korte termijn.”
 2. Opgesplitste duplexen in Halle blijken onvergund: “We blijven achter met onverkoopbare appartementen”
  PREMIUM
  Halle

  Opgesplits­te duplexen in Halle blijken onvergund: “We blijven achter met onverkoop­ba­re appartemen­ten”

  Vier appartementen in Essenbeek blijken eigenlijk illegaal te zijn nadat duidelijk werd dat jaren geleden de akte gewijzigd werd. De huidige eigenaars waren niet op de hoogte en vragen dat de stad de situatie regulariseert. “Want wie gaat nu een illegaal appartement kopen?”, vraagt één van de getroffen eigenaars zich af. Volgens burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) is een regularisatie onmogelijk.
 1. Postbodes Zennevallei en Pajottenland in staking: “Gedaan met opbranden van het personeel”
  Zennevallei/Pajottenland

  Postbodes Zenneval­lei en Pajotten­land in staking: “Gedaan met opbranden van het personeel”

  De postbodes van Hallle, Beersel, Lennik, Pepingen en Gooik hebben maandagochtend het werk neergelegd. Normaal vertrekken ze vanuit het mailcenter op de Guido Gezellestraat in Huizingen, maar voorlopig blijven de bestelwagens staan. De postbodes klagen over te zware diensten en personeelsgebrek waardoor er vaak overgewerkt moet worden. De vakbonden roepen Bpost op om haar verantwoordelijkheid op te nemen. “Gedaan met het opbranden van het personeel”, klinkt het in een pamflet. Vakbondsafgevaardigden zitten momenteel samen met de lokale directie. In totaal zijn er in Huizingen een tachtigtal mensen aan de slag. De postbedeling loopt door de actie alvast vertraging op.