Halle-Vilvoorde blijft nog zeker vier jaar afhankelijk van Brusselse rechtbanken.
Volledig scherm
Halle-Vilvoorde blijft nog zeker vier jaar afhankelijk van Brusselse rechtbanken. © Baert Marc

“Nog eens vier jaar wachten op een eigen rechtbank in Halle-Vilvoorde”: regeerakkoord ontgoochelt kamerlid Kristien Van Vaerenbergh (N-VA)

Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) zegt niet te begrijpen waarom een eigen rechtbank voor het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde niet is opgenomen in het regeerakkoord. “Het is mij een raadsel waarom CD&V en Open VLD deze eis hebben laten vallen”, zegt ze. “Ik ben ontgoocheld.”

 1. Kwetsbare leerlingen uit Halle kunnen een beroep doen op laptops in bruikleen
  Halle

  Kwetsbare leerlingen uit Halle kunnen een beroep doen op laptops in bruikleen

  Eén van de extra veiligheidsmaatregelen in de Halse scholen om de opmars van het coronavirus in te perken, is het organiseren van afstandsonderwijs. Een degelijke computer is een daarbij kenbaar een onmisbaar instrument. De stad Halle wil afstandsonderwijs voor iedere leerling toegankelijk maken. Stad Halle kochten daarom 100 laptops aan die ze gratis ter beschikking stellen van maatschappelijk kwetsbare leerlingen. Het is bedoeld voor leerlingen die in Halle naar school gaan en zelf geen computer thuis hebben. De scholen regelen zelf de verdeling van die laptops. Ook leerlingen uit het basisonderwijs en studenten uit het volwassenonderwijs komen hiervoor in aanmerking.
 1. Ambachtelijke schrijnwerkers uit Halle en Sint-Genesius-Rode ontvangen Handmade in Belgium-label
  Halle/Sint-Genesius-Rode

  Ambachte­lij­ke schrijnwer­kers uit Halle en Sint-Genesius-Ro­de ontvangen Handmade in Belgium-la­bel

  Ondernemersorganisatie UNIZO reikte opnieuw het Handmade in Belgium-label uit aan verschillende ondernemers die authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten afleveren. In Halle en Sint-Genesius-Rode ontvingen twee schrijnwerkerijen het label. Anthony Van der Haeghen van Qalywood in Buizingen en Sebastien Engels en David Decuypere van Dadec Interieur met vestigingen in Essenbeek en Sint-Genesius-Rode vielen zo in de prijzen. “De moderne consument gaat meer en meer op zoek naar authentieke, handgemaakte producten en hecht meer en meer belang aan lokale productie, duurzame processen, herkomst van grondstoffen en materiaal”, klinkt het bij UNIZO. “En dat is nu net waar het Handmade in Belgium-label voor staat. Met dat label willen we een sterker imago geven aan vakmanschap, het publiek wakker schudden rond de vele makers die in ons land werkzaam zijn en deze makers onderscheiden van industriële massaproductie.”
 2. Kerstboomspotter Pierre heeft neus voor mooie reuzen: “Ik zag meteen dat die boom perfect was voor de Grote Markt”
  Play
  PREMIUM
  Vlezenbeek/Brussel

  Kerstboom­spot­ter Pierre heeft neus voor mooie reuzen: “Ik zag meteen dat die boom perfect was voor de Grote Markt”

  De prachtige kerstboom die dit jaar op de Grote Markt in Brussel staat werd enkele jaren geleden door kweker Pierre Demesmaeker gespot in de tuin van een hotel in de Ardennen. Hij heeft een neus voor mooie bomen en gaat zelfs op verkenning om die bijzondere reuzen op te sporen. “Ik zag meteen dat die reus een prachtexemplaar was”, vertelt hij. “Tijdens zo’n zoektocht ben ik even geen kweker meer, maar een makelaar in kerstbomen.”
 3. Kapper Marc slaakt noodkreet: “Overheid vergeet kappers en schoonheidsspecialisten bijna volledig... zonder extra steun is dit niet houdbaar”
  PREMIUM
  Halle

  Kapper Marc slaakt noodkreet: “Overheid vergeet kappers en schoon­heids­spe­ci­a­lis­ten bijna volledig... zonder extra steun is dit niet houdbaar”

  Kapper Marc Dekegel uit Halle slaakt een noodkreet. “Met een compensatie van 300 euro gaan de kappers de coronacrisis echt niet overleven”, zegt hij. “Nu al kloppen collega’s aan bij het OCMW.” De kappers draaiden tot nu toe tot dertig procent minder omzet in dit coronajaar. “De klanten blijven weg omdat er geen reden meer is om zich te laten knippen”, zegt Marc, die hoopt dat de overheid met structurele steunmaatregelen over de brug komt.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit