Naast de site van Barry Callebaut zou het bedrijf een tweehonderd meter hoge windturbine willen bouwen in Halle.
Volledig scherm
Naast de site van Barry Callebaut zou het bedrijf een tweehonderd meter hoge windturbine willen bouwen in Halle. © Bart Kerckhoven

“Niet tegen windenergie maar dit is echt wel ongezien hoog” Oppositie heeft vragen bij plannen voor 200 meter hoge windturbine

HalleChocoladeproducent Barry Callebaut wil een tweehonderd meter hoge windturbine bouwen in Halle. De omgevingsaanvraag is ingediend en pas volgend jaar zal de provincie Vlaams-Brabant een knoop doorhakken. Intussen sprokkelden we enkele politieke reacties.

 1. Belgische Voetbalbond zoekt Court Coach voor Belgian Red Court in Halle
  Halle

  Belgische Voetbal­bond zoekt Court Coach voor Belgian Red Court in Halle

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat op zoek naar 18 voetbalgekke en sociaal geëngageerde Court Coaches. Zij zullen op een Belgian Red Court in hun buurt, een project van de voetbalbond waarbij oude voetbalpleintjes worden omgetoverd tot moderne mini-voetbaltempels, op regelmatige basis voetbalactiviteiten geven aan kinderen en jongeren. Ook in Halle wordt zo een Belgian Red Court ingericht. ““We zoeken naar voetbaldieren met een hart voor jongeren en vrijwilligerswerk. De Court Coaches geven de buurtwerking vorm met een wekelijks programma”, zegt Football & Social Responsibility Specialist bij de KBVB Robin Cnops. “We laten de coaches vrij in wanneer ze training geven en welke activiteiten ze organiseren. De leeftijdscategorie is bewust gekozen tussen 16 en 26 jaar omdat we weten dat net zij zich het best kunnen inleven in de leefwereld van de jongeren.” Meer informatie over de vacature en selectieprocedure is terug te vinden via deze link.
 2. Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocoladeproducent plant 200 meter hoge windturbine in Halle
  PREMIUM
  Halle

  Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocolade­pro­du­cent plant 200 meter hoge windturbi­ne in Halle

  De windmolens van Colruyt (tot 150m) en de Sint-Martinusbasiliek (71m) domineren al jaren de skyline van Halle maar de nieuwe windturbine van chocoladefabrikant Barry Callebaut zet ze allemaal in de schaduw. De mastodont wordt liefst 200 meter hoog. “We mogen van de overheid geen kleinere windturbine bouwen”, klinkt het bij Barry Callebaut. Alles wat u moet weten over het hoogste bouwwerk ooit in Halle.