Naast de site van Barry Callebaut zou het bedrijf een tweehonderd meter hoge windturbine willen bouwen in Halle.
Volledig scherm
Naast de site van Barry Callebaut zou het bedrijf een tweehonderd meter hoge windturbine willen bouwen in Halle. © Bart Kerckhoven

“Niet tegen windenergie maar dit is echt wel ongezien hoog” Oppositie heeft vragen bij plannen voor 200 meter hoge windturbine

HalleChocoladeproducent Barry Callebaut wil een tweehonderd meter hoge windturbine bouwen in Halle. De omgevingsaanvraag is ingediend en pas volgend jaar zal de provincie Vlaams-Brabant een knoop doorhakken. Intussen sprokkelden we enkele politieke reacties.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Dronken chauffeurs maken brokken. Corona steeds vaker excuus voor uitspattingen: “Twee glazen wijn gedronken? Twee emmers zou ik nog geloofd hebben”
  PREMIUM
  Halle/Liedekerke/Dilbeek/Beersel

  Dronken chauffeurs maken brokken. Corona steeds vaker excuus voor uitspattin­gen: “Twee glazen wijn gedronken? Twee emmers zou ik nog geloofd hebben”

  Als we al eens op stap gaan in coronatijden dan gieten we ons vol met alcohol. Zo leek het toch tijdens een speciale zitting in de politierechtbank in Halle. Tientallen chauffeurs die dronken brokken maakten moesten verschijnen. “Na de lockdown was een feestje pas geslaagd met meer dan 3 promille alcohol in het bloed”, stelde rechter Johan Van Laethem sarcastisch vast. Enkele uitspattingen op een rij.
 1. Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocoladeproducent plant 200 meter hoge windturbine in Halle
  PREMIUM
  Halle

  Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocolade­pro­du­cent plant 200 meter hoge windturbi­ne in Halle

  De windmolens van Colruyt (tot 150m) en de Sint-Martinusbasiliek (71m) domineren al jaren de skyline van Halle maar de nieuwe windturbine van chocoladefabrikant Barry Callebaut zet ze allemaal in de schaduw. De mastodont wordt liefst 200 meter hoog. “We mogen van de overheid geen kleinere windturbine bouwen”, klinkt het bij Barry Callebaut. Alles wat u moet weten over het hoogste bouwwerk ooit in Halle.
 2. Plaatselijke Hanne Pardaens neemt het zondag in Gooik op tegen Jenna Wyns
  veldlopen pk

  Plaatselij­ke Hanne Pardaens neemt het zondag in Gooik op tegen Jenna Wyns

  In tegenstelling tot de voorbije afgelaste PK indoor in Gent, kunnen de veldlopers zondag in Gooik wel aan de slag voor hun PK cross. Gezien de vrij natte winter ziet de omloop er in het Pajottenland allesbehalve vlot beloopbaar uit. “De paden liggen er vettig bij”, klonk het. Bij de vrouwen wordt het vooral uitkijken naar het duel in de korte cross tussen de plaatselijke Hanne Pardaens en Jenna Wyns van VAC.