Een 'klassiek beeld' van de Grote Markt in Halle. Maar de stadsinstagrammers mogen dus wel hun creativeit bot vieren.
Volledig scherm
Een 'klassiek beeld' van de Grote Markt in Halle. Maar de stadsinstagrammers mogen dus wel hun creativeit bot vieren. © Bart Kerckhoven

Na de stadsdichter zoekt Halle stadsinstagrammers: “Levert ongetwijfeld verrassend beeld op van onze stad”

Halle‘Laat jouw Halle zien’ is de naam van een nieuwe campagne die Halle online in de kijker zal zetten met de hulp van instagrammende Halle-liefhebbers.

 1. Knaldrang, liefdesverdriet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeerde bestuurders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”
  PREMIUM
  Halle

  Knaldrang, liefdesver­driet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeer­de bestuur­ders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”

  Rechter Dina Van Laethem kreeg woensdag in Halle tientallen bestuurders voor zich die onder invloed van drank en drugs reden. Vaak werden de beklaagden niet eens tijdens een klassieke controle betrapt. Zo raakte een van hen eerst zwaargewond na een crash en testte een vader positief voor drugs nadat zijn kind niet veilig in de auto vastgeklikt zat. “Hoe halen sommigen het toch in hun hoofd”, zuchtte Van Laethem.
 1. Van de nieuwe Tilquin tot Oude Geuze Vermouth... Primeurtjes proeven op vijftiende Dag van de Oude Geuze
  Halle

  Van de nieuwe Tilquin tot Oude Geuze Vermouth... Primeur­tjes proeven op vijftiende Dag van de Oude Geuze

  In het Streekproductencentrum in Halle vindt dit weekend voor de vijftiende keer de Dag van de Oude Geuze plaats. Daarvoor werkt de winkel samen met bierproeversvereniging De Lambikstoempers. “Wij schenken enkel de echte lambiekbieren”, zegt voorzitter Wanne Madalijns van De Lambikstoempers. “Namelijk deze waar nog 100 procent lambiek wordt gebruikt om oude geuze en kriek te bekomen en waar gebruik wordt gemaakt van de gistcellen die te vinden zijn in de lucht van de Zennevallei.”
 2. Dit zijn de 7 leukste Halloweentochten in Brussel, De Ring en het Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Dit zijn de 7 leukste Halloween­toch­ten in Brussel, De Ring en het Pajotten­land

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent dat weekend heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips in Brussel, De Ring en het Pajottenland. Durf jij ernaartoe te gaan?
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?